Tyhjässä rivitaloasunnossa syttyi tulipalo joka levisi viereisiin asuntoihin – Helsingin poliisi pyytää havaintoja: "On mahdollista, että sytytettiin tahallaan"

Pelastuslaitos hälytettiin palopaikalle maanantaina kello 23 jälkeen. Kuvituskuva. Ilkka Kujala
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin poliisi tutkii tulipaloa, joka tapahtui Vesalassa maanantai-iltana 20. syyskuuta.

Poliisi sai kello 23 jälkeen hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan rivitalo oli ilmiliekeissä osoitteessa Uittamontie 4. Pelastuslaitos totesi paikan päällä, että tuli oli levinnyt rivitalon kattorakenteisiin. Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

Alustavan selvityksen mukaan palo sai alkunsa tyhjillään olevasta rivitalon päätyasunnosta, josta tuli levisi viereisiin asuntoihin. Ainakin kolme asuntoa vaurioitui pahasti.

– Poliisin alustavien tutkimusten perusteella on mahdollista, että tulipalo sytytettiin tahallaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista tai palopaikan lähelle oleskelleista henkilöistä. Poliisia kiinnostavat myös muut tiedot tulipalosta. Kaikki havainnot ja tiedot pyydetään osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 040 822 1645 (kello 8–16 välillä).

Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, joten poliisilla ei ole tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut