Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hukkumistilastot karua luettavaa

Suomessa on hukkunut 120 ihmistä tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Viime vuoteen verrattuna määrä on kasvanut reippaasti. Vuosi sitten hukkuneita oli saman ajanjakson aikana 93.

Viime vuonna hukkui yhteensä 113 ihmistä. Vuonna 2019 heitä oli 90 ja vuonna 2018 hukkui yhteensä 94 ihmistä.

Tiedot perustuvat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotietoihin.

Vielä alkuvuonna hukkuneiden määrä näytti laskevan. Neljän ensimmäisen kuukauden aikana hukkuneita oli vähemmän kuin edellisenä talvena.

Tilanne muuttui selvästi kesällä. Varsinkin helteinen heinäkuu synkistää tämän vuoden tilastoa. Kuukauden aikana hukkui peräti 45 ihmistä. Se on 20 enemmän kuin vuoden 2020 heinäkuussa.

Myös menneen kesän kesäkuussa hukkumistapauksia oli 10 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Elokuussa hukkuneiden määrä laski selvästi. Tämän vuoden viileän elokuun aikana hukkuneita oli kuusi, kun vuosi aiemmin määrä oli 15.

SUH:n tietojen mukaan tänä vuonna hukkuneista miehiä on ollut 73 ja naisia 19. 28 henkilöstä ei ole ennakkotietoihin saatu tietoa sukupuolesta.

Ennakkotiedot kerätään lehtileikkeiden avulla. Tämän vuoksi suurin syy hukkumiseen on ennakkotiedoissa merkinnällä tuntematon. Näitä on tältä vuodelta 45 tapausta. Uidessa hukkuneita on toiseksi eniten, 34.

Viralliset luvut hukkuneista löytyvät aikanaan Tilastokeskuksen kuolinsyytilastoista.

Suomessa hukkuu tapaturmaisesti vuosittain 100–150 ihmistä. Se on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.