Hyviä uutisia koronasta: sairaalahoidon kuormitus ei lähelläkään kevään huippulukuja

Kuvituskuva. Minna Lyytinen/Arkisto

Minna Harmaala

Koronataudin kuormitus sairaalahoidossa on tällä hetkellä vain noin kolmannes siitä, mitä se oli kevään epidemiahuipun aikana.

Asiasta kertoi strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) parhaillaan menossa olevassa tilannekatsauksessa.

Vielä hetki sitten tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä oli huolestuttavassa kasvussa, mutta nyt tilanne on Voipio-Pulkin mukaan parempi.

– Tehohoidossa kuormitus on ollut laskussa ja niin se on myös erikoissairaanhoidossa.

19. syyskuussa vuodeosastoilla oli 78 koronapotilasta, tehohoidossa 21. Vielä viikko sitten tehohoitopotilaita oli 30. Myös uusien hoitojaksojen määrä laski, 19:stä 13:een.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastolle tuli viime viikolla 51 uutta koronapotilasta, mikä on 19 vähemmän kuin viikkoa aiemmin. Määrien ennustetaan yhä laskevan.

Uusien sairaalahoitojen ilmaantuvuus kuvaa STM:n mukaan sitä, miten vakavia seurauksia tartunnoista on, vaikkakin viikon tai parin viiveellä.

Koronaan kuollaan tällä hetkellä vähän, viimeksi kuluneen viikon aikana 11 ihmistä. Kaikkiaan koronaan on kuollut Suomessa 1 062 ihmistä.

Voipio-Pulkin mukaan hyvän tilanteen takana on rokotekattavuuden nousu. Voipio-Pulkin esittelemän kuvaajan mukaan tartuntoja on rokottamattomilla noin kaksinkertainen määrä kuin yhden rokoteannoksen saaneilla ja moninkertaisesti verrattuna kahden annoksen saaneisiin.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut