Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suomen pisimmän sillan rakentaminen alkaa Helsingissä lokakuussa

Kruunusiltojen rakentaminen on käynnistymässä.

Kreaten ja YIT:n työyhteenliittymä Kruunusillat on allekirjoittanut urakkasopimuksen Kruunuvuorensillat-hankkeesta Helsingin kaupungin kanssa.

Urakkaan kuuluu Kruunuvuorenrannan ja Korkeasaaren yhdistävän Kruunuvuorensillan ja Korkeasaaren ja Nihdin yhdistävän Finkensillan rakentaminen sekä Korkeasaaren esirakentamistöitä.

Monivuotisen hankkeen arvo on noin 126 miljoonaa euroa, josta Kreaten osuus, noin 63 miljoonaa euroa kirjataan kolmannen vuosineljänneksen tilauskantaan.

Kruunusiltojen kustannusylitys käsittelyssä – hankkeen kannattavuus heikentynyt entisestään

Näyttävä Kruunuvuorensilta rakennetaan pelkästään joukkoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn käyttöön, mikä on hyvin harvinaista jopa maailmanlaajuisesti.

– Kruunuvuorensilta on poikkeuksellinen, mutta niin olivat myös tekniset vaatimukset osaamiselle. Kokemusta vaativasta rakentamisesta tarvitaan, sillä silta tulee olemaan 1 200 metrin mitallaan Suomen pisin, mutta myös pitkäjänteisin ja korkein silta. Sen keskipyloni kohoaa 135 metrin korkeuteen ja alituskorkeus on 20 metriä, kertoo tiedotteessa Sillanrakentaminen ja -korjausyksikön johtaja Sami Rantala Kreatesta.

Työyhteenliittymä Kruunusillat aloittaa työt kohteessa lokakuun puolivälissä työmaan perustamisella. Ensimmäisiä varsinaisia työvaiheita ovat vesirakentamisen aloittaminen sekä työsiltojen rakentaminen kumpaakin siltatoteutusta varten.

Siltarahoilla saisi kaikille Kruunuvuorenrannan asukkaille HSL-liput 54 vuodeksi

Äkkijyrkän teos vietiin varastoon Sörnäisissä – Vasikat palaavat katukuvaan vasta vuosien kuluttua

Sähköbussi- ja taksiliikennettä Kruunusilloilla ei selvitetä – ehdotus tyrmättiin äänin 9–4

Kruunusiltojen kokonaishinta ylitti jo puoli miljardia euroa, kustannusnoususta selvitys – Vapaavuori kritisoi tapaa hyväksyä mukisematta ylitykset: "Holtittomia tapauksia"

Viheralueille rakentaminen kuumentaa tunteita Helsingissä – näin kiistakysymykseen vastaavat valtuustoon pyrkivät: "Puistoja voidaan rakentaa lisää innovatiivisiin paikkoihin"