Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Jopa puolet sairaalahoidosta olevista koronapotilaista ollut vieraskielisiä syyskuussa – taustalla monta syytä: "Osin liittyy tietynlaiseen macho-kulttuuriin"

Vieraskielisten koronapotilaiden osuus sairaalahoitoa tautiin tarvitsevissa on syyskuussa ollut silmiinpistävän suuri Husissa ja Turun seudulla. Asiasta kertoo Yle.

Jopa puolet sairaalahoidossa olevista potilaista on syyskuussa ollut muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia.

"Täällä nuoret miehet kulkevat ilman mitään suusuojaa" – maskittomat ärsyttävät kauppakeskuksissa: Itiksessä jaettu jo 150 000 maskia

Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo Ylelle, että taustalla on useita syitä eivätkä tapaukset keskity mihinkään yksittäiseen etniseen ryhmään.

– Se liittyy osin koulutustaustaan ja sosioekonomiseen asemaan, osin yleiseen epäluuloon viranomaisia kohtaan ja osin tietynlaiseen macho-kulttuuriin, eli ajatellaan että tämä ei koske minua, koska olen nuori ja terve ja hyvinvoiva, Lehtonen kuvaa Ylelle.

Hänen mukaansa virallinen viestintä rokotuksista ei myöskään aina tavoita vieraskielisiä.

– Meillä ei olla perusterveydenhuollossa pystytty rakentamaan turvallisia potilaskontakteja, joiden avulla informaatiota voitaisiin välittää muualta tulleille, Lehtonen sanoo Ylelle.

Hyviä uutisia koronasta: sairaalahoidon kuormitus ei lähelläkään kevään huippulukuja

Korona jyllää nyt erityisesti rokottamattomien keskuudessa – sairaalahoidossakin olevista valtaosa vailla rokotusta

Kolmatta rokotetta tarjotaan noin 85 000 ihmiselle – Tämä ryhmä jää ulkopuolelle

Tämä kuva kertoo pysäyttävästi, miten paljon enemmän koronaa on rokottamattomilla kuin rokotetuilla – Yhä harvempi testi on positiivinen