Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malmin ja Laakson korona-asemat sulkeutuvat – "Covid-19-tautia sairastavat hoidetaan jatkossa yhtä hyvin kuin nytkin"

Hengitystieoireisten potilaiden ja koronapotilaiden keskitetty hoito Malmilla ja Laaksossa päättyy.

Puolitoista vuotta ”korona-asemina” toimineet Malmin ja Laakson terveysasemat palvelevat koko kaupunkia syyskuun loppuun asti.

Tämän jälkeen hengitystieoireiset ja koronapotilaat hoidetaan heidän omilla terveysasemillaan.

"Terveysasemaverkostoon otetaan todennäköisesti kantaa ensi vuonna" – Vaikka Helsinki saa järjestää sotensa itse, tuo uudistus silti monia muutoksia

– Hoidamme covid-19-tautia sairastavat ja kaikki muutkin asiakkaamme jatkossa yhtä hyvin kuin nytkin. Muutos on askel kohti normaalia pandemian jälkeistä aikaa, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kaupungin tiedotteessa.

– Muutoksen mahdollistaa se, että helsinkiläisten rokotuskattavuus on hyvä kaikkien väestöryhmien, myös riskiryhmien osalta. Vaikka koronatartuntoja on edelleen suhteellisen paljon, tilanne on epidemian osalta vakaa.

Lukkarinen korostaa, että kaikkien terveysasemien asiakkaiden, myös koronapotilaiden, asiointi on jatkossakin turvallista.

Perjantaina 8. lokakuuta Malmin terveysasema on poikkeuksellisesti kiinni.

Vastassa terveysasemalla on aina aulatervehtijä, joka auttaa kaikki asiakkaat eteenpäin.

– Terveysasemille tulevat koronapotilaat hoidetaan turvallisesti. Suojautumistoimet ovat tehokkaita sekä koronapotilaiden, että muiden osalta.

Malmin terveysaseman alueen omat hengitystieoireista kärsivät potilaat sekä koronapotilaat hoidetaan jatkossakin terveysaseman alakerrassa. Terveysaseman yläkerrassa jatkuvat lääkäreiden ja hoitajien ajanvaraus- ja akuuttivastaanotot Malmin alueen asiakkaille.

Perjantaina 8. lokakuuta Malmin terveysasema on poikkeuksellisesti kiinni. Tällöin Malmin terveysaseman asiakkaat saavat kiireelliset terveyspalvelut Suutarilan, Puistolan ja Jakomäen terveysasemilta.

Yle: Jopa puolet sairaalahoidosta olevista koronapotilaista ollut vieraskielisiä syyskuussa – taustalla monta syytä: "Osin liittyy tietynlaiseen macho-kulttuuriin"

Koronapandemian ajan Malmin terveysaseman asiakkaita on palvellut väliaikaisesti Pukinmäen toimipiste Säterintie 2:ssa.

Pukinmäessä vastaanotot jatkuvat normaalisti keskiviikkoon 6. lokakuuta asti.

Seuraavana päivänä, 7. lokakuuta Pukinmäessä hoidetaan vain äkillisesti sairastuneita asiakaita.

Tämän jälkeen Pukinmäen sivupisteen toiminta päättyy.

Kahden terveysaseman potilaille tulossa ensi viikolla iso muutos – näin palvelut muuttuvat

Helsinkiläisen Ollin, 45, poskihampaasta lohkesi puolet, päivystys antoi antibiootit ja särkylääkettä – sitten alkoi odotus: "Käsitin että kyseessä olisi rutiinitoimenpide"