Koiraryhmässä varoitetaan epäilyttävistä nakinpaloista ja sovitaan treffejä – "Yllätyin yhteydenottojen määrästä"

Koirat: Minttu Sahalan yli viisi vuotta sitten Facebookiin perustama koiraryhmä yllätti suosiollaan. Jäseniä on lähes 900. Ryhmän kautta on saanut hoitoapua.

Lauttasaarelainen Minttu Sahala perusti reilu viisi vuotta sitten Facebookiin suosituksi sivustoksi kasvaneen ”Larun koiratreffit”. Jäseniä ryhmässä on jo yli 870.

Aluksi Sahalan ajatuksena oli hakea ryhmän kautta koiraseuraa tuolloin nuorelle papillonilleen eli perhoskoira Mursilille, 6. Siitä ryhmän nimikin sai alkunsa.

– Idea syntyi lähinnä omista tarpeista, kun pentukavereita ei lähipiirissä tuohon aikaan sattunut olemaan. Ajattelin, että seuraa ja sosiaalistamista kaipaavia koiria olisi saarella varmasti muitakin, joten miksei tämmöinen ryhmä voisi toimia väylänä löytää toisiamme.

Vaikka Sahala ei itse ole enää ryhmästä hakenut koiraseuraa, ryhmässä sovitaan tapaamisia vaikkapa koirapuistoon.

– Huomaan välillä, että ryhmässä moni huhuilee seuraa, Sahala sanoo ilokseen huomanneensa.

Koira voi ahdistua kun omistaja palaa lähityöhön – 6 kk vanha jackrusselinterrieri Spike ei juuri ole ollut yksin kotona: "Pelkään, että se stressaa ja tuhoaa huonekaluja"

Ehkä suurimman avun ryhmästä Sahala koki saaneensa muutama vuosi sitten, kun tarvitsi hetkellisesti elämäntilanteestaan johtuen koiralle akuutisti hoitoapua arkipäivisin.

– Yllätyin iloisesti yhteydenottojen määrästä. Oli ihanaa huomata, kuinka auttavaisia ja ystävällisiä koirien ystäviä saarelta ja tästä ryhmästä löytyy.

Lauttasaaressa on paljon koiria. Se näkyy lähes päivittäin ryhmässä käydyissä keskusteluissa. Ryhmässä koiratarvikkeita kierrätetään ahkerasti ja jaetaan kokemuksia sekä suosituksia eläinlääkäreistä ja koirapuistoista. Ryhmässä annetaan myös tärkeää infoa vaikkapa nenäpunkeista. Viimeksi tällä viikolla ryhmässä jaettiin varoitus Lauttasaarentien ja Meripuistotien risteyksestä maasta löytyneistä nakinpaloista sekä Myllykallion koirapuistosta löytyneistä lasinsiruista.

Myllykallion koirapuistoon cockerspanieli-tyttö Helmin, 9kk, kanssa ulkoilemaan tullut Harri Helander sanoo liittyneensä ryhmään monestakin syystä.

– Halusin saada vinkkejä ja kokemuksia koirankasvatukseen ja kehitykseen liittyen. Olen myös etsinyt sitä kautta ulkoilutusapua ja löytänytkin sitä.

Sahala ja Mursili matkustavat välillä metrolla muihin maisemiin, kuten Kaivopuistoon tai Ruoholahden puistoihin, mutta lenkkeilevät paljon myös Lauttasaaressa.

– Lauttasaari on paikkana kaunis ja ihana myös koiran kanssa. Onneksi täältäkin löytyy vielä pikkuisen metsää.

Helsinkiin tarvitaan eläinten hyvinvointiohjelma, vaatii kansanedustaja Mai Kivelä, joka ei halua tappaa edes rottia – "Ajattelen, että kaikilla eläimillä on itseisarvo"

Myllykallion koira-aitaus tullaan myöhemmin siirtämään rakentamisen tieltä toiseen paikkaan. Vattuniemen kärjessä sijaitsee Lauttasaaren toinen koirapuisto, Veijarivuoren puiston koira-aitaus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut