Kebabia syödään usein hiukan salaa, mutta uutuusravintola aikoo nostaa sen "pyhälle tasolle" – "Tämä mielletään juntiksi safkaksi ja siihen haluttiin tarttua"

Ruoka: Kebabia syödään usein hiukan salaa, mutta punavuorelaispaikka teki siitä salonkikelpoisen.

Kesällä avattu Holy Døner haluaa nostaa kebabin Suomessa pyhälle tasolle. Ovensa 29. heinäkuuta avanneen ravintolan perustajiin kuuluva kokki Teemu Laurell kertoo, että monista paikoista saa hyviä pitsoja ja hampurilaisia, mutta kebab on usein se "guilty pleasure", jota syödään vähän niin kuin salaa.

– Tämä mielletään juntiksi safkaksi. Haluttiin tarttua siihen, että tehdään siitä trendikäs herkku.

Toimitusjohtaja Sami Pyylampi kertoo ravintolan panostavan kokonaisuuteen eli brändiin, paikkaan, sisustukseen ja kaikkein tärkeimpänä ruokaan.

Suosituin annos poistettiin heti – Hans Välimäki järkyttyi ravintolalegendan ruokalistasta: "Tämä muistuttaa koiranoksennusta"

Laurell näkee, että ihmiset haluavat nykyään tukea yrittäjävetoisia ravintoloita, joilla on oma persoonallinen ilmeensä ja henkensä.

Holy Dønerin ravintoloitsijoina Teemu Laurell ja Erol Özdemir suunnittelevat ruokalistat ja reseptit yhdessä. Alkuperämaista otetaan paljon hyviä juttuja, mutta leikittely on mukana.

– Vähän tuodaan uutta, ettei kaikki ole ihan aina sitä perinteistä. Siellä on vähän myös yllätyksellisyyttä, Laurell kertoo.

Tehdään siitä trendikäs herkku.

Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? – yli puoli vuotta kiinni ollut burger-ravintola aukeaa Triplassa

Özdemir kertoo, että kastikkeissa löytyy makuja myös muualta kuin Välimeren suunnalta, esimerkiksi Koreasta ja Japanista. Kotimaisuutta tuodaan esille esimerkiksi sesongin mukaan vaihtuvissa raaka-aineissa.

Holy Døner haluaa yhdistää nopeuden laatuun tarjoamalla premium-pikaruokaa, joka sopii hyvin esimerkiksi lounaalle.

– Tilauksen saa nopeasti, mutta haluamme kyllä antaa ruoalle keittiössä rakkautta, Özdemir miettii.

Premium-tasosta miesten mukaan toimii esimerkkinä lihan käsittely. Özdemir sanoo, että kebabliha on yleensä Suomessa lämpöhauteeseen ennakolta leikattua jauhelihamassaa, jota on jatkettu vedellä ja muilla aineilla. Holy Dønerissä käytetään ainoastaan kokolihaa, joka leikataan tilauksesta.

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä

Yksi ravintolan suosituimmista annoksista on raikkauden täyteläisyyteen yhdistävä iskender, jota Özdemir sanoo klassikoiden klassikoksi. Jälkiruoaksi tarjotaan itse tehtyä gelatoa.

Myös kasvisvaihtoehtoja löytyy. Porkkanafalafelia syömässä ollut Sari Forell suitsuttaa ravintolaa tällä konseptilla "varmaan alueen parhaaksi".

– On hyvä hinta–laatusuhde. Syön täällä aika usein kasvispainotteista ruokaa, koska se on erityisen hyvää. Sitten myös ravintolan sisustus ja tyyli, tässä on jotenkin kaikki kohdillaan.

Helsingistä hävisi nopeasti useita harvinaisia ravintoloita – tilalle suomalaisten rakastamia ruokia

Viereisessä pöydässä lautasella on kanaa ja lammasta. Ravintolan lähellä asuva Aliisa Okkonen kuvaa kokemusta positiiviseksi.

– Punavuoressa en ole syönyt tämän tyylistä ruokaa aikaisemmin.

Myös toisista pöydistä kehutaan lihaa hyvän makuiseksi. Holy Dønerissä kerran aiemmin käynyt Miro Kurkinen kommentoi, että tällaista on tarvittu Helsingin ruokaskeneen.

– Kun tuli tuohon eteen tuo annos, niin heti alkuun aika esteettinen ja odotuksia herättävä. Ja kyllä se on odotukset täyttänyt, komppaa Eemeli Karlsson.

Jere Jaatela antaa plussat siitä, että ainekset eivät ole sekaisin, vaan niitä voi yhdistellä oman makunsa mukaan.

Lankkupihveistä tunnettu klassikkoravintola muuttaa Santa Fén viereen – "Taustalla taloudelliset syyt"

Legendaarinen Sivuraide-ravintola palaa Kurviin – näin käy jättipizzan hinnalle

Kuinka 3,99 euron pizzalla voi maksaa palkan, vuokran ja verot? – näin ravintolan yrittäjä perustelee

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut