Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeriön rakennukset myytiin Katajanokalla – 12 miljoonan euron kaupan takana sijoitusyhtiö

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Katajanokalla kaksi Kanavakatu 3:ssa sijaitsevaa toimistorakennusta.

Uusi omistaja on pohjoismaisen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREPin hallinnoiman NREP Nordic Strategies FUND IV LP -rahaston omistama yhtiö NSF IV Fin NewCo 28 Oy.

Katajanokan viime viikolla allekirjoitetun kiinteistökaupan kauppahinta oli 12,1 miljoonaa euroa.

Katajanokalla tyhjillään nykyisin olevassa kohteessa toimi aikaisemmin ulkoministeriö, joka muutti uusiin tiloihin Katajanokan Merikasarmille tämän vuoden alussa. Kohde myytiin voimassa olevalla asemakaavalla. Kohde on liike-, toimisto- ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että se mahdollistaa rakennuksiin erilaisia käyttötarkoituksia.

Rakennuksista toinen on suojeltu ja se on kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti sekä kaupunkikuvallisesti arvokas.

– Katajanokalla sijaitsevat rakennukset ovat ajan saatossa muovautuneet omistajiensa tarpeiden mukaan. Ne ovat palvelleet niin varastoina kasvavan satamakaupungin sykkeessä kuin Suomen ulkopolitiikan kotipesänäkin. Olemme erittäin tyytyväisiä, että arvorakennukset saavat nyt uuden elämän, kun valtiolla ei ole enää tarvetta rakennuksille, sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen tiedotteessa.

Kiinteistösijoitusyhtiö NREP tunnetaan muun muassa siitä, että se suunnitteli ostavansa Lapinlahden sairaala-alueen rakennukset ja kunnostavansa ne uuteen käyttöön. Suunnitelmat kaatuivat viime vuonna kaupunginhallituksessa.