Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppatorin Silakkamarkkinoille rantautumassa 25 kalastajaa – mukana myös Albanus, Olga ja Vivan

Stadin Silakkamarkkinat rantautuvat tulevana sunnuntaina jälleen Kauppatorille lähes viikoksi.

3.–9. lokakuuta järjestettäville Silakkamarkkinoille on tulossa kaikkiaan 25 kalastajaa eri puolilta Suomea.

Kauppatorille markkinaviikon ajaksi ankkuroituvat kalastusalusten lisäksi perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg.

Helsingin Pormestari Juhana Vartiainen avaa Silakkamarkkinat Vivanin kannella sunnuntaina 3. lokakuuta kello 10.

Avajaissunnuntaina myös silakkaraati palkitsee vuoden parhaat tuotteet. Raati koostuu ruoka-alan ammattilaisista. Markkinoiden antimia raadissa arvioivat Marthaförbundetin puheenjohtaja Andrea Hasselblatt, somevaikuttaja Enni Koistinen, Helsingin kaupungin kalatalousasiantuntijana ja kalastuspäällikkönä toiminut Jukka Linder, ruokatoimittaja ja valokuvaaja Mari Moilanen, ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja Mikko Mykkänen, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen sekä toimittaja Bitte Westerlund.

Meriherkuista pääsee nauttimaan markkinoiden aikaan myös Torikortteleiden ravintoloissa.

Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743.

– Stadin Silakkamarkkinoilla on pitkä historia paitsi kalastuselinkeinon myös terveen Itämeren puolestapuhujana. Silakan kalastaminen auttaa vähentämään Itämeren rehevöitymistä, joten sen syöminen on jo itsessään ekoteko, sanoo projektipäällikkö Susa Nokelainen Helsingin tapahtumasäätiöstä tiedotteessa.

Korjaus 28.9. kello 10.32: Helsingin kaupungin Silakkamarkkinoista kertovaan tiedotteeseen oli jäänyt virhe. Marthaförbundetin Andrea Hassalblattin titteli on puheenjohtaja, ei toiminnanjohtaja.