Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Poliiseja jäänee työttömäksi" – Tästä poliisi aikoo tinkiä, jos rahoitus jää valtion talousarvioesityksen mukaiseksi

Poliisissa alkanevat yt-neuvottelut, koska valtion talousarvioesityksessä rahoitusta on myönnetty liian vähän, tiedottaa poliisi.

Tänään maanantaina julkistetussa budjettiesityksessä poliisille on myönnetty rahaa 807,9 miljoonaan euroa, kun poliisi tänä vuonna on saanut lisämäärärahojen ja lisätalousarvion ansiosta yhteensä noin 838 miljoonaa.

– Välitön arvioni nyt julkistetusta budjettipäätöksestä on se, että ensi vuonna poliisin henkilöstömäärä laskee 200–250 henkilötyövuodella ja olemme pakotettuja käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa myös poliisikoulutuksen aloituspaikkoja mitä todennäköisimmin vähennetään.

– Aloituspaikkojen vähentämisen vaikutukset näkyvät vasta kolmen vuoden päästä, joten ensi vuonna poliiseja jäänee työttömäksi, Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

Kolehmaisen mukaan "poliittiset päätökset toteutetaan tinkimättä" ja ensi vuodelle kohdennettu lisärahoitus muun muassa harva-alueiden näkyvyyteen ja ihmiskaupan torjuntaan toteutetaan täysimääräisesti.

– Poliisin strategian mukaisesti pyrimme priorisoimaan erityisesti kiireelliset hälytyspalvelut, rikosten ja häiriöiden estämisen ennalta sekä vakavimpien rikosten torjunnan. Valvonnasta - liikennevalvonta mukaan lukien - joutunemme tinkimään.

Poliisin sopeuttamistyöryhmän puheenjohtaja, hallintojohtaja Anne Aaltonen sanoo poliisin tiedotteessa, että lomautukset ja irtisanomiset ovat viimesijaisia keinoja. Ennen niitä säästetään kaikilla muilla mahdollisilla tavoilla, kuten jättämällä määräaikaisia virkasuhteita jatkamatta ja poistumisten kautta vapautuvia virkoja täyttämättä.

Poliisi yrittää hakea nopeita säästöjä muun muassa ajoneuvo-, varuste- ja polttoainehankinnoista.