Helsingissä on asuinalue, jonka kodit myydään usein vain päivissä tai ne siirtyvät sukupolvelta toiselle - Välittäjä nimeää kolme syytä vetovoiman taustalla

Asuntomarkkinat: Neliöhinnat nousevat, mutta se ei vähennä ostohaluja.

Munkkiniemen asuntomarkkinat käyvät kuumina. Alueella 39 vuoden ajan kiinteistönvälittäjänä toiminut ja oman toimiston vuonna 1995 perustanut Ilkka Vuoksenturja kertoo, että erityisesti perheasunnot ovat hyvin kysyttyjä. Munkkiniemeen halutaan monesta hyvästä syystä.

– Alueen vetovoima on varmaan se ihan ykkösasia eli hyvät koulut, ratikkayhteydet ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Myös kiinteistönvälitysyrittäjä Jonna Lindforsilla riittää ostajia jonoksi asti. Munkkiniemestä löytyy merenrantaa ja vehreää luontoa, lapsilla on turvallista liikkua ja raitiovaunulla ollaan 20 minuutissa keskustassa.

– Lapsiperheet rakastavat asua täällä. Täällä on tosi hyvät päiväkodit ja koulut, kaikki löytyy tästä läheltä.

Asuntokaupassa selvä muutos: Tämän hintainen on nyt tyypillinen Helsingissä myyty omakotitalo

Yli 25 vuoden ajan alueella asunut Lindfors sanoo Munkkaa omaksi pieneksi kyläyhteisökseen, jossa asunnot usein siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Lapsiperheet rakastavat asua täällä.

Vuoksenturja kertoo, että alueelta muuttaneet tulevat mielellään takaisin, kun elämäntilanne sen sallii.

– Usein jos pariskunnasta toinen on käynyt koulunsa Munkkiniemessä, ollaan ainakin yhtenä vaihtoehtona katselemassa täältä sitä pysyvämpää asuinsijaa.

Asuntokanta on rakennettu pääosin 1950-luvulla tai sitä aiemmin. Esimerkiksi vanha Munkkiniemi on erittäin kysyttyä aluetta.

Vuoksenturja kertoo, että Munkkiniemenrannan ja Tiilimäen alueilta löytyy myös yli 120 neliön kokoisia asuntoja.

Asunnot ovat Munkkiniemessä kalliimpia kuin Munkkivuoressa. Vuoksenturja ja Lindfors vastaavat kysymykseen statuksesta, että Munkkivuorta ei myydä Munkkiniemenä, vaan hyvän ja viihtyisän asuinalueen asuntoja myydään omalla nimellään. Ostajat ovat hyvin perillä asioista ja tietävät, mitä haluavat.

Yli 2500 rynnisti varaamaan Helsinkiin tulevia luksusasuntoja, erikoisen rakennuksen taustalla Kiasman suunnitellut arkkitehti – asukkaiden käyttöön oma elokuvateatteri ja viinikellari

Alalla 12 vuoden ajan toiminut ja keväällä oman yrityksen perustanut Lindfors toteaa viime vuosien kehityksen johtaneen sihen, että Munkkiniemen neliöhinnat lähestyvät jo kantakaupungin tasoa.

– Jos asunto on oikein hinnoiteltu, ei yleensä mene monta myyntipäivää, että ostotarjous on hyväksytty. Neliöhinnat liikkuvat siellä 7 000 eurossa lähestulkoon kaikissa kodeissa, yksiöt menevät jo sinne 8 500 euroon, hän laskeskelee.

Koska korot ovat alhaalla, asuntoja ostetaan ja vuokrahuoneistoja on paljon vapaina. Kun kotiin halutaan lisää tilaa, isoille perheasunnoille löytyy hyvin ostajia.

Kiinteistövälitysyhtiön pomo varoittaa uusista asunnoista - ”Tehdään vauhdilla ja toivotaan, ettei vikoja paljastuisi”

Ostotoimeksiannot ovat lisääntyneet viime aikoina. Ilkka Vuoksenturja kertoo, että kauppaa on tehty hyvin arvokkaista asunnoista.

Asunnon stailauksesta Vuoksenturja sanoo, että sillä pärjätään pitkälle, kun asunto pidetään siistinä ja viihtyisänä. Jonna Lindfors kertoo sisustusstailaajana nostavansa kodista esille sen parhaita puolia, jos myyjä niin haluaa.

– Minun mielestäni on aika ihanteellista, että koti saa näyttää kodilta, että sitä kodin henkeä ei riisuta kokonaan pois.

Asumismenot nielaisevat pian jo kolmanneksen tuloista – kirpaisee erityisesti yhtä ihmisjoukkoa

Kysely: Hyvästä sijainnista voi maksaa, mutta kipurajakin tulee vastaan: "Asumisen kalleus aiheuttaa monille haasteita"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut