Koronarokotteen kolmatta annosta annetaan jo Helsingissä – nämä ryhmät rokotetaan ensin

Helsinki aloittaa koronarokotteen kolmannen annoksen antamisen henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen alle 6 viikon aikavälillä vähintään kuusi kuukautta sitten.

Nyt rokotettavaan ryhmään kuuluu 85 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia.

Rokotuksia tarjotaan rokotuspisteillä ja hoivakodeissa. Myös voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannen annoksen rokotukset ovat käynnissä.

Koronarokotteen kolmannen annoksen saa ilman ajanvarausta Helsingin rokotuspisteiltä.

Keskitetyt rokotuspisteet ja pop-up-rokotuspisteet sekä niiden aukioloajat ovat verkkosivulla hel.fi/rokotukseen. Aikaa ei voi toistaiseksi rokotukseen varata.

Iäkkäille helsinkiläisille tiedotetaan kolmannesta rokotuksesta tekstiviestillä, joka lähetetään ensi viikon aikana.

Hoivakotien asukkaat rokotetaan hoivakodeissa. Kolmannen koronarokotteen antamiseen kysytään lupa joko asiakkaalta tai hänen omaiseltaan. He saavat tiedon rokotuksista omasta hoivakodistaan.

Kolmannen rokotusannoksen voi saada, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Kolmatta annosta ei toistaiseksi anneta, jos henkilö on sairastanut koronavirustaudin ja saanut kaksi rokotusannosta.

Kolmannella annoksella vahvistetaan ja pidennetään kahden annoksen antamaa suojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, ja jotka ovat saaneet rokotteensa nykyistä lyhyemmällä alle 6 viikon annosvälillä.

Koronarokotuksen teho tartuntaa ja lievää koronavirustautia vastaan hiipuu nopeammin, kun annosväli on lyhyt. Teho vakavaa tautia vastaan pysyy edelleen kohtuullisen hyvänä.

Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos.

Tarvittaessa kolmas annos voi kuitenkin olla myös toista valmistetta. mRNA-rokotteista on saatavilla sekä Modernan että Pfizerin valmistetta.

Koronarokotteen kolmansia annoksia ei vielä anneta henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi ensimmäistä annosta yli kuuden viikon annosvälillä. Rokotusten aikaväli tarkistetaan rokotuspisteellä.

Koronarokotus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut