Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palkansaaja, nyt kannattaa tarkistaa verokortti: 920000:ta ihmistä uhkaa loppuvuonna kallis yllätys

Nyt kannattaa tarkistaa oman verokortin tuloraja: Verohallinnon mukaan arviolta 920 000 veronmaksajan tuloraja on ylittymässä, jos he saavat loppuvuonna palkkatuloja samaa tahtia kuin tämän vuoden alussa.

Tulorajan ylittyminen tarkoittaa, että joulukuun tulot verotetaan korkeammalla lisäprosentilla.

– Kun muutokset verokorttiin tekee nyt, tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä. Jos tuloraja on toisaalta ollut liian korkea, loppuvuodesta veroja tarvitsee maksaa vähemmän, sanoo tiedotteessa ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta.

Verottajan mukaan tuloraja kannattaa tarkistaa, vaikka olisi jo tehnyt tänä vuonna muutosverokortin. Verohallinto arvioi nimittäin, että tulorajan mahdollisista ylittäjistä 43 prosenttia on jo muuttanut veroprosenttiaan tänä vuonna ainakin kerran.

Tänä vuonna Verohallinto on ensimmäistä kertaa lähettänyt sähköpostimuistutuksia henkilöille, joiden veroprosentti vaikuttaa alkuvuoden tulojen perusteella liian matalalta. Samalla kehotetaan tarvittaessa tekemään uusi verokortti OmaVerossa.