Tällainen 500-paikkainen ravintola- ja kahvilakeskittymä tulee Hakaniemeen: "Ajanhenkisiä, mutta ei pikaruokaravintoloita"

Hakaniemen ravintola- ja kahvilavalikoima monipuolistuu kertaheitolla ensi vuonna, kun yli satavuotiaan Elannon talon valtava korjaushanke valmistuu.

Rakennukseen avataan ensi vuoden alkupuolella ravintolakeskittymä, johon on tulossa 5–7 ravintolaa ja kahvilaa.

Taustalla on rakennuksen omistavan kiinteistöyhtiö Antiloopin uudistamishanke, jossa Elannon entisenä liikekiinteistönä tunnettu talo on remontoitu uuteen uskoon.

– Osa tiloista on jo vuokrattu, loput päätämme syksyn aikana. Muutama ravintolatila on vielä vapaana. Tavoitteena on, että ensimmäiset ravintolat aukeavat alkuvuonna 2022, toteaa Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi.

Ravintoloita on tulossa pääosin katutasoon ja muutama myös toiseen kerrokseen. Asiakaspaikkoja tulee olemaan reilu 500.

– Emme ole vielä julkistaneet ravintoloita, mutta tavoitteena on tehdä se lokakuun aikana, Sahi jatkaa.

Siltasaarenkatu 8–10 katutasoon avattavan ravintolan havainnekuvassa ravintolan henki on skandinaavinen. Lattia on vaalea puuta ja seinät sekä tekstiilit ovat vaaleita. Sahin mukaan kuva ravintolasta on yleinen havainnekuva, eikä kuvaa mitään tiettyä konseptia.

– En voi vielä kertoa ravintoloista sen tarkemmin. Ravintolat tulevat olemaan ajanhenkisiä, eri tyyppisiä konsepteja, mutta eivät niin sanottuja pikaruokaravintoloita.

Rakennuksen katutasoon on tulossa myös päivittäistavarakauppa ja yläkerroksiin muun muassa toimistotiloja.

Mistä kaikille ravintoloille riittää asiakkaita? Sahi uskoo, että ravintolakeskittymällä riittää kysyntää kehittyvässä Hakaniemessä.

– Hakaniemi ja itäinen kantakaupunki ovat voimakkaassa kasvussa. Alueelle on tulossa paljon uusia työpaikkoja. Asuntorakentaminenkin on lisääntymässä. Lisäksi Kruunuvuorenrannan ratikka tuo Hakaniemeen lisää ihmisiä. Tähän tarpeeseen ravintolat tulevat.

Osan ravintoloista on tarkoitus olla auki aamusta iltaan seitsemänä päivänä viikossa.

– Ei toki kaikkien, mutta niin että aina palvelua on tarjolla kyseisen ravintolakonseptin mukaan, Sahi jatkaa.

Lue: "Mitään aivan katastrofaalista vastaan ei ole tullut" – Yli satavuotiasta tavarataloa saneerataan uusiokäyttöön Helsingissä

Elannon tavaratalorakennus on valmistunut vuonna 1913 ja se suojeltu julkisivun sekä kadun puoleisen vesikaton osalta. Talossa on viimeksi toiminut Sokos-tavaratalo ja katutasossa S-market sekä kahvila. Rakennus on ollut viime vuodet tyhjillään. Korjaus- ja uudishankkeen arvo on noin 78 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut