Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkaupunkiseudun koronanyrkki suosittelee etätöitä lokakuun puoliväliin asti

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä noudattaa valtakunnallista linjausta etätyösuosituksesta. Etätyötä suositellaan jatkettavaksi perjantaihin 15. lokakuuta asti. Terveysperustainen etätyösuositus päättyy tämän päivän jälkeen.

Ryhmän tiedotteessa todetaan, että tämän jälkeen voidaan siirtyä työpaikkojen omiin käytäntöihin.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Maskisuosituksen osalta koronakoordinaatioryhmä odottaa edelleen valtakunnallisia linjauksia.

Helsingin ja Vantaan kaupungit sekä Hus ovat kehittäneet rajoilla tehtäviin terveysturvallisuustarkastuksiin nykylainsäädännön puitteita noudattavan pistokoemallin. Sen mukaisesti Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Helsingin satamissa saapuvat matkustajat jaetaan eri linjoille sen perusteella, millainen koronatodistus heillä on mukanaan.

Kaksi rokotusta saaneiden tai koronataudin viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastaneiden koronatodistuksia tarkastetaan etenkin ruuhkatilanteissa vain pistokokein. Sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit kohdennetaan henkilöihin, jotka esittävät todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta ja henkilöihin, jotka saapuvat maahan kokonaan ilman todistusta.

Matalan ilmaantuvuuden maista saapuvia ei tarkasteta lainkaan.