Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen päästi päihtyneen miehen asuntoon, ja sitten alkoi aseella uhkailu – Poliisioperaation syy Helsingin Herttoniemenrannassa selvisi

Helsingin poliisi on vanginnut noin 30-vuotiaan miehen, jonka toiminnan vuoksi poliisi joutui eristämään asuinaluetta viime torstaina Helsingin Herttoniemenrannassa.

Poliisin mukaan mies uhkaili asunnossa aseella keski-ikäistä naista, joka kuitenkin saatiin nopeasti ulos turvaan. Epäilty jäi sisälle asuntoon ja poliisi eristi lähialueen. Mies kävi useasti asunnon parvekkeella ase mukanaan. Lopulta mies tuli ulos talosta ilman asetta.

– Poliisi epäilee, että päihtynyt epäilty vaati asianomistajalta rahaa väkivallalla uhkaamalla. He tuntevat toisensa. Epäilty oli alun perin asunnossa asianomistajan kutsumana tai ainakin hänen luvallaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen tiedotteessa.

Poliisi epäilee miestä törkeän ryöstön yrityksestä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Hänen epäillään kohdistaneen naiseen fyysistä väkivaltaa ja hän oli myös uhannut tappaa tämän.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että poliisin asunnosta takavarikoimat aseet eivät olleet luvanvaraisia.