Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: Lisää resursseja poliisille ja ennaltaehkäisyyn Ruotsin tien torppaamiseksi

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren kertoi Helsingin Uutisten haastattelussa ( HU 18.9.), että joillakin pääkaupunkiseudulla toimivilla nuorisojengeillä on havaittu vakavaa rikollista tekemistä ja yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Jengit vetävät etenkin maahanmuuttajataustaisia nuoria.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) totesi HU:n haastattelussa (HU 29.9.), että on viitteitä siitä, että Suomessa ollaan Ruotsin ja Tanskan tiellä.

Samaan aikaan poliisissa joudutaan käynnistämään yt-neuvottelut noin 200–250 henkilötyövuoden vähentämiseksi, sillä poliisin toimintaan myönnetyt varat eivät riitä kattamaan sen kuluja.

– On erittäin arvokasta, että KRP nosti katujengi-ongelman selkeästi esiin. On arvokasta, että se on nyt myönnetty ja keskustelua jatkettu myös sisäministerin toimesta. Ongelma kuitenkin vain pahenee, jos tarvittavia resursseja ei pikapuolin panna kuntoon, kirjoittaa päätoimittaja Karri Kannala Helsingin Uutisten pääkirjoituksessa.

– Ongelman pysäyttäminen vaatii avoimen ja kiihkottoman keskustelun lisäksi resursseja. Niitä pitäisi osoittaa niin ennaltaehkäisyyn kuin poliisin konkreettiseenkin työhön, Kannala kirjoittaa.

Lue koko pääkirjoitus tästä.