Elokapinan mielenosoitus tukkii Mannerheimintien, odotettavissa ruuhkia illasta lähtien – Yle: Katuja katkaisemassa on myös keski-ikäisiä ja keskiluokkaisia

Kuva viime kesän mielenosoituksesta Mannerheimintieltä. Elokapina/ Pyry Kantonen

Sirpa Repo

Elokapinan mielenosoitus alkaa tänään keskiviikkona Mannerheimintiellä. Syyskapinaksi nimetyn mielenosoituksen kestoksi on ilmoitettu 10 päivää.

Elokapinan mukaan tänään käynnistyvään mielenosoitukseen on ilmoittautunut yhteensä mukaan yli tuhat ihmistä. Se pysäyttää liikenteen Eduskuntatalon edessä Mannerheimintiellä kello 18 alkaen. Mielenosoituksen on määrä kestää 8. lokakuuta saakka.

Elokapinan marssi tukkii kaistan Helsingin Mannerheimintietä tänään iltapäiväruuhkan aikaan – esimakua 10-päiväiselle mielenosoitukselle, johon tulossa järjestäjän mukaan yli 1000 ihmistä

Elokapinan mukaan heidän mielenilmauksensa tulee aiheuttamaan kohtuullista häiriötä liikenteeseen Helsingin keskustassa.

Poliisin kanta on, että liikenteelle haitta on merkittävä ja pitkäaikainen. Poliisi on osoittanut mielenosoitukselle toisen paikan. Kehotus on, että se olisi Kansalaistorilla.

Elokapina tukkii taas Mannerheimintien

Mielenilmaus järjestetään, koska Elokapinan mukaan Suomen ilmastotoimet ovat riittämättömiä.

Elokapinaan on Ylen mukaan liittynyt myös yli 45-vuotiaita keskiluokkaisia äitejä ja isiä.

Yksi heistä on helsinkiläinen 47-vuotias Heidi Haapala. Hän liittyi kansainväliseen ilmastoliikkeeseen tyttärensä innoittamana. Nyt hän aikoo osallistua Syyskapinaan.

Haapala kertoo Ylelle, että hänellä on ollut pitkään huoli ilmastonmuutoksesta. Tähän asti hän on ajatellut, ettei voi tehdä tavallisena ihmisenä muuta kuin äänestää.

– Nyt koen, että on tehtävä jotain enemmän. Ei vain pysäyttää liikenne, vaan pysäyttää ihmiset ajattelemaan ja saada poliitikot toimimaan nopeasti, Haapala selvittää Ylelle.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut