Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko sinullakin tällainen S-etukortti? Jos et halua jatkossa maksaa siitä 3 euroa kuussa, toimi näin ennen perjantaita – Talouselämä: Muutos koskee satoja tuhansia asiakkaita

S-ryhmä muuttaa kaikki S-etukortti Debit -kortit maksullisiksi 1. lokakuuta eli tämän viikon perjantaina. Jos korttia ei ennen takarajaa vaihda maksuttomaan versioon, S-tililtä lähtee joka kuukausi 3 euron kuukausimaksu.

– Tilanne tarkastetaan joka kerta ennen veloitusta ja maksu veloitetaan vain niiltä kuukausilta, kun tilillä on rahaa. Asiakkaan tili ei siten mene miinukselle kuukausimaksun vuoksi eikä kuukausimaksua veloiteta myöskään takautuvasti myöhemmin, jos tilille tulee katetta, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-pankista Talouselämälle.

Suomalaisilla on näitä debit-kortteja noin 400 000, kertoo Talouselämä.

Muut S-etukortit säilyvät maksuttomina.

Maksulliseksi muuttuvat debit-kortit tunnistaa siitä, että niissä ei ole sirua eikä Visa-tunnusta. Niillä voi kerryttää bonusta, maksaa ostoksia sekä nostaa ja tallettaa käteistä vain S-ryhmän toimipaikoissa.

S-ryhmä kertoopyrkivänsä maksullisuudella siihen, että asiakkaat vaihtaisivat vanhanaikaiseen magneettijuovateknologiaan perustuvat kortit uudempiin ja turvallisempiin.

Sen, onko oma kortti muuttumassa maksulliseksi, voi tarkistaa S-mobiilista tai verkkopankista. Mobiilista kortit näkee S-Pankki-osiossa kohdassa Kortit, verkko pankissa Kortit-välilehdellä kohdassa Omat kortit. Jos listalta löytyy S-etukortti Debit ja sen kohdalla teksti "käytössä, ei uusita", kuukausimaksu alkaa lokakuun alussa juosta.

Jos lompakosta löytyy vanhanmallinen S-debit-kortti eikä halua maksaa siitä, debit-kortti on peruutettava viimeistään 30. syyskuuta eli torstaina.

Kortin voi peruuttaa verkkopankissa, asiakasomistajapalvelussa, S-pankkipisteellä tai puhelinpalvelussa.

S-ryhmän verkkosivuilla kortin voi peruuttaa kirjautumalla minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla.

Verkkopankissa kortin voi lopettaa painamalla lopeta kortti -painikkeesta. Lopetettu kortti pitäisi S-ryhmän mukaan tuhota leikkaamalla se saksilla.

Muokattu 29.9.2021 klo 14.43: Poistettu minkä tahansa pankin pankkitunnuksilla kirjautumista koskevasta lauseesta S-pankin verkkopankki.