Poliisi on aloittanut Mannerheimintien tyhjentämisen ja mielenosoittajien kiinniotot

Mannerheimintiellä on aloitettu poistumiskäskyä noudattamatta jättäneiden kiinniotot, Helsingin poliisi kertoi hetki sitten Twitterissä.

Somessa jaetuilla videoilla näkyy bussien tuonti paikalle, johon kiinniotetut kuljetetaan. Eduskuntatalon edessä on käynnissä Elokapinan mielenosoitus.

– Elokapina ei suostu neuvottelemaan siirtymisestä poliisin kanssa. Poliisi on päättänyt mielenosoituksen olennaisesti lainvastaisena. Poliisi on aloittanut poistumiskäskyjen antamisen. Mikäli käskyjä ei noudateta, syyllistyvät henkilöt niskoitteluun poliisia vastaan, twiittasi Helsingin poliisi aiemmin.

Helsingin Sanomien mukaan paikalla on noin 200-300 mielenosoittajaa. Alunperin Elokapina ilmoitti mukaan ilmoittautuneen jopa tuhat mielenilmaisijaa. Tarkoitus on blokata Mannerheimintien liikennettä 10 päivää, jotta hallitus ryhtyy Elokapinan vaatimiin toimiin ilmastokriisin torjumiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut