Tältä siellä näyttää! – HU mukana Helsinki-huussin avajaisissa

Ensimmäinen Helsinki-huussi on hetki sitten avattu Vanhankaupunginlahdella.

Pornaistenniemen ulkoilualueelle, parkkipaikan läheisyyteen, sijoitettu kuivakäymälä on ensimmäinen uudentyyppinen Helsinki-huussi, joita pilotoidaan myös muissa Helsingin luontokohteisssa.

Tarkoitus on tarjota esimerkiksi bajamajaa miellyttävämpi vaihtoehto suosittujen virkistysalueiden yhteyteen siellä, missä vesivessan rakentaminen ei ole mahdollista.

Helsingin Uutiset oli mukana torstain avajaisissa Pornaistenniemessä. Paikalle oli saapunut runsain mitoin kaupunkilaisia, ehkä osin myös siksi, että kaupunki lupasi ennakkoon ilmaista juhlatarjoilua.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) lausui avaussanat ja toimi nauhanleikkaajana, sekä kirjoitti terveisensä huussissa olevaan liitutauluun. Tapahtumaa säesti haitarimusiikki.

Paikalla olleen Helsingin Uutisten toimittajan Aapo Siippaisen mukaan huussin oville syntyi pian jonoja, kun uteliaat kävivät kurkkimassa sisään.

Ensimmäisessä Helsinki-huussissa on kaksi huussitilaa, pisoaari sekä vaja huoltotarvikkeille. Varusteisiin kuuluvat kuivike, vessapaperi, roskakorit sekä piirroskuvalliset ohjeet.

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöystävällisyyteen ja maisema-arvoihin. Puusta rakennetussa kuivakäymälässä on viherkatto, ja se on käsitelty ekologisilla maaleilla.

Jätökset kompostoidaan HSY:n Metsäpirtin kompostikentällä mullaksi yhdessä puhdistamolietteen kanssa. Siksi on tärkeää, että säiliöön ei heitetä mitään maatumatonta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut