Tältä siellä näyttää! – HU mukana Helsinki-huussin avajaisissa

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki leikkasi avausnauhan ja ensimmäinen Helsinki-huussi on nyt kaupunkilaisten käytössä. Aapo Siippainen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Ensimmäinen Helsinki-huussi on hetki sitten avattu Vanhankaupunginlahdella.

Pornaistenniemen ulkoilualueelle, parkkipaikan läheisyyteen, sijoitettu kuivakäymälä on ensimmäinen uudentyyppinen Helsinki-huussi, joita pilotoidaan myös muissa Helsingin luontokohteisssa.

Avajaisiin oli saapunut jo hyvissä ajoin paljon väkeä. Aapo Siippainen

Tarkoitus on tarjota esimerkiksi bajamajaa miellyttävämpi vaihtoehto suosittujen virkistysalueiden yhteyteen siellä, missä vesivessan rakentaminen ei ole mahdollista.

Anni Sinnemäki kirjotti terveisensä wc:n seinään. Aapo Siippainen

Helsingin Uutiset oli mukana torstain avajaisissa Pornaistenniemessä. Paikalle oli saapunut runsain mitoin kaupunkilaisia, ehkä osin myös siksi, että kaupunki lupasi ennakkoon ilmaista juhlatarjoilua.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) lausui avaussanat ja toimi nauhanleikkaajana, sekä kirjoitti terveisensä huussissa olevaan liitutauluun. Tapahtumaa säesti haitarimusiikki.

Mehua sekä teemaan sopivia muffinsseja oli tarjolla avajaisiin saapuneille. Aapo Siippainen

Paikalla olleen Helsingin Uutisten toimittajan Aapo Siippaisen mukaan huussin oville syntyi pian jonoja, kun uteliaat kävivät kurkkimassa sisään.

Ensimmäisessä Helsinki-huussissa on kaksi huussitilaa, pisoaari sekä vaja huoltotarvikkeille. Varusteisiin kuuluvat kuivike, vessapaperi, roskakorit sekä piirroskuvalliset ohjeet.

Kuivakäymälä tarjoaa kaikin puolin paremman vaihtoehdon puskiin lirauttelulle. Aapo Siippainen

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöystävällisyyteen ja maisema-arvoihin. Puusta rakennetussa kuivakäymälässä on viherkatto, ja se on käsitelty ekologisilla maaleilla.

Jätökset kompostoidaan HSY:n Metsäpirtin kompostikentällä mullaksi yhdessä puhdistamolietteen kanssa. Siksi on tärkeää, että säiliöön ei heitetä mitään maatumatonta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut