Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mulla on varmaan Suomen kuuluisimmat kilot" – Henna Kalinainen, 32, kertoo saamastaan törkypalautteesta ja antaa reality-ohjelmiin pyrkiville nuorille tärkeän neuvon

Henna Kalinainen, 32, on viettänyt käytännössä koko aikuisikänsä julkisuudessa.

Televisiossa Kalinainen on mennyt naimisiin (liitto ”BB-Antin” kanssa päättyi myöhemmin), laihduttanut, ollut raskaana, valmistunut merkonomiksi ja synnyttänyt.

Kalinainen on harvoin kieltäytynyt kutsusta.

– Martinaan ja hengenpelastajiin en lähtenyt, koska uimataitoni ei ole riittävä.

Parhaillaan ruuduissa pyörii Gossip Moms -sarja, jossa Kalinainen yhtenä neljästä julkkisäidistä kuvaa arkeaan miehensä Jarkon ja tyttärensä kanssa.

Entä mihin ohjelmiin haluaisit?

– Tuttu juttuun Jarkon kanssa, Kymppitonniin, Onnenpyörään, ja sitten Tanssii tähtien kanssa olisi ihan unelma... Niin ja Linnan juhliin. Tarkoitan Presidentinlinnaa, enkä vankilaa, Kalinainen naurahtaa.

– Pitäisi varmaan tehdä jotain merkittävää, että sinne pääsisi, hän lisää

Julkisuus vaikuttaa olevan osa identiteettiäsi, onko se?

– On siitä muodostunut, mutta se mitä sarjoissa näkyy on vain prosentuaalinen osa mun elämästä.

Kalinainen selittää, että aiemmin on kärsinyt siitä, että julkisuuteen välitettiin hänestä huonoa kuvaa, vaikka Kalinaisen elämä oli ”90-prosenttisesti” ihan muuta. Nyt Kalinainen kokee ensi kertaa, että hänen oikeaa arkeaan näytetään televisiossa.

Julkkiksena olon raadollisemman puolen Kalinainen on saanut tuta törkypalautteena – jota saattaa sosiaalisen median kautta laittaa jopa vieressä ravintolassa istuva, täysin tuntematon mies.

Joskus on ollut jopa päiviä, jolloin ei halua lähteä ovesta ulos, mutta vuosien aikana Kalinainen sanoo oppineensa hyväksymään itsensä.

Julkisuuteen tulee jatkuvasti uusia nuoria, esimerkiksi juuri reality-sarjoista. Heille Kalinaisella on neuvo: älä koskaan muuta itseäsi vain muiden ihmisten takia, ulkopuolisten kommenttien perusteella.

– Minäkin olisin ollut ihan hyvä sellaisena kuin olin, ilman mitään kauneusleikkauksia. Ne kumpusivat itsetunto-ongelmista ja kouluaikojen kiusaamisesta, Kalinainen sanoo nyt.

Mitä julkisuus sitten on antanut positiivisella puolella – taloudellista hyötyä?

– Olisikin! Kalinainen naurahtaa ja kertoo, että on vasta viime aikoina alkanut vaatia kunnon palkkaa.

– Nuorena olin höpsö ja vähän vedätettävissä.

Toisaalta Kalinainen myöntää, että ohjelmien kautta on päässyt matkustamaan, tavannut paljon ihmisiä...

– Sampanjaa on tullut juotua, eikä omaan laskuuni.

Arkisinkin jatkuneet kissanristiäiset runsaine alkoholitarjoiluineen olivat koitua myös turmioksi. Kalinainen myöntää, että mopo karkasi jossain vaiheessa käsistä.

Kalinainen sai elämänsä kuntoon tavattuaan puolisonsa Jarkon 2019 ja tehtyään elämäntaparemontin (mikä sekin luonnollisesti näytettiin tv:ssä).

Hän kiittelee miestään vuolaasti.

– Rakkaus pelasti minut, Kalinainen sanoo takavuosien bilekierteestään.

Tammikuussa pariskunta sai lapsen. Ulkopuolisten tarkkailu ei ole silti jättänyt rauhaan edes tuoretta äitiä. Kalinainen kertoi Instagramissa kiloja kertyneen vauvavuonna lisää muun muassa väsymyksen takia. Vastaukseksi tuli haukkuja: ”inhottava sika”.

– Kyllä mulla on varmasti ollut Suomen kuuluisimmat kilot! napauttaa Kalinainen viitaten painonsa kommentointiin.

Mutta nyt Instagram kilahtaa taas.

– Joku kommentoi juuri, että ’sä olet Gossip Momsin paras ja mielenkiintoisin seurattava’, Kalinainen lukee ääneen.