Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin poliisilla hurja viikonloppu: puukotus, ampuminen ja rajua perheväkivaltaa

Helsingin poliisi tutkii neljää erillistä väkivaltatapausta, jotka tapahtuivat viime viikonloppuna perjantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Esitutkinnassa ovat muun muassa yksityisasunnossa tapahtunut epäilty henkirikos Laajasalossa, ampumistapaus Meri-Rastilassa, tapon yritys Kalliossa ja törkeä pahoinpitely Malmilla.

Poliisi tarkasti sunnuntaina iltapäivällä Laajasalossa sijaitsevan yksityisasunnon. Tarkistuskäynti tehtiin hätäkeskuksen ilmoituksen perusteella. Naapureiden mukaan asunnosta oli kuulunut aamulla avunhuutoja.

Asunnosta löytyi menehtynyt mies, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Rikostarkastaja Jari Kosken mukaan tapauksesta on aloitettu esitutkinta. Tapausta tutkitaan tappona, mutta rikoksen johdosta ei ole suoritettu kiinniottoja.

Poliisi epäilee, että noin 30-vuotias mies puukotti noin 35-vuotiasta miestä Kolmannella linjalla lauantaina alkuillasta.

Hätäkeskukseen tuli hieman kuuden jälkeen illalla ilmoitus, jonka mukaan Kolmannen linjan ja Helsinginkadun risteyksessä oli tapahtunut puukotus.

Uhria oli puukotettu useita kertoja ylävartalon alueelle. Teräaseen iskuista aiheutui uhrille vakavia viilto- ja pistohaavoja.

Poliisi sai epäillyn tekijän nopeasti kiinni tapahtumapaikan lähistöltä Alppikadulta.

– Esitutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että osapuolet tunsivat toisensa ja heille oli tullut riitaa keskinäisistä asioista, kertoo Koski poliisin tiedotteessa.

Poliisille toistaiseksi tuntematon henkilö ampui noin 25-vuotiasta miestä jalkaan sisäpihalla Meri-Rastilassa Harustiellä viime perjantaina.

Hätäkeskukseen tuli illalla kello 21.40 useita ilmoituksia, joiden mukaan osoitteessa Harustie 7:ssä oli kuulunut laukausten ääniä.

Samaan aikaan uhrin kaveri soitti hätänumeroon ja kertoi, että tätä oli ammuttu nilkkaan.

Poliisin alustavien selvitysten mukaan asianomistaja oli ollut ulkona tupakalla, kun kaksi hänelle tuttua henkilöä oli saapunut paikalle. Toinen heistä oli yrittänyt saada uhrilta tupakkaa, mistä hän kieltäytyi.

Tästä seurasi sanaharkkaa uhrin ja epäillyn välillä. Riitely äityi nyrkkitappeluksi.

Epäilty poistui paikalta kauemmaksi noin 15 metrin päähän. Miehet jatkoivat huutelua toisilleen. Yhtäkkiä epäilty otti esiin aseen ja ampui useita laukauksia kohti asianomistajaa. Yksi laukauksista osui uhria nilkkaan.

Poliisi selvittää epäillyn ampujan henkilöllisyyttä. Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja ampuma-aserikoksena.

Hätäkeskus välitti sunnuntaina iltapäivällä poliisille tehtävän, jonka mukaan Ylä-Malmilla sijaitsevalla Tyynelänkujalla oli tapahtunut puukotus.

Paikalta tavattiin 36-vuotias miespuolinen puukotuksen uhri, jolla oli ylävartalon alueella pitkä viiltohaava.

Silminnäkijöiden mukaan Tyynelänkujalla sijaitsevassa asunnossa oli tehty muuttoa. Uhri oli ollut mukana kantamassa tavaroita.

– Jossain vaiheessa paikalle oli tullut autollinen miehiä, joista yhden epäillään toistaiseksi tuntemattomasta syystä puukottaneen uhria asunnossa, sanoo rikostarkastaja Koski poliisin tiedotteessa.

Puukottaja ja muu seurue poistuivat paikalta. Uhri toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa.

Tapausta tutkitaan epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä.

Viikonloppu oli muutoinkin väkivaltarikostutkinnassa varsin kiireinen. Rikostutkijat selvittivät muun muassa useita lähisuhdeväkivalta- ja seksuaalirikosepäilyjä.

Esimerkiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtui lähisuhdeväkivaltatapaus, jota tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä pahoinpitely.

Noin 45-vuotiaan miehen epäillään pahoinpidelleen noin 30-vuotiasta naista hakkaamalla, potkimalla ja kuristamalla siten, että uhri menetti tajuntansa useaan otteeseen.

Nainen löydettiin aamulla makaamasta porraskäytävästä, ja sivullinen henkilö ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Juttua muokattu 4.10. klo 16.30 Harustie sijaitsee Meri-Rastilassa, ei Kalliossa.