Saksassa koristähdillä on ottelun jälkeen pakollinen rutiini, josta haaveillaan nyt Helsingissäkin – Petteri Koponen: "Täällä siihen ei ole oikein mahdollisuutta"

Seagulls: Petteri Koponen palasi Korisliigaan vietettyään 13 kautta ulkomailla.

Sanoi kuka mitä tahansa, suomalaisen palloilukulttuuriin yksi suurimmista on palannut kotiin Suomeen. Petteri Koposen paluu kansallisille parketeille on koko lajiyhteisölle kauden suurin ilouutinen.

Hänen odotetaan täyttävän katsomot niin Helsingin Kisahallissa kuin maakunnissakin.

Korisväen ongelmana on ollut houkutella yleisöä liigaotteluiden lehtereille. Ongelma on kummallinen, koska maajoukkueen Susijengi vetää kaikki katsomot täyteen.

– Seuraava askel eteenpäinmenolle liigassa on saada olosuhteet paremmiksi. Vain siten voidaan tarjota yleisölle parempaa kokonaisviihdettä, Koponen osaa kertoa kokemuksesta.

Hän on pelannut Italiassa, Espanjassa, Venäjällä, Saksassa ja Amerikan kesäliigoissa.

– Saksassa meidät oli velvoitettu käymään seuran VIP-tiloissa otteluiden jälkeen. Aktiivista edustusta oli paljon enemmän kuin täällä Suomessa.

 Saksassa meidät oli velvoitettu käymään seuran VIP-tiloissa otteluiden jälkeen.

– Täällä nykyhalleissa ei ole siihen oikein edes mahdollisuutta. Yritysmyyntiä on saatava lisää, jotta seura saa lisää rahaa. Sitä kautta saadaan resursseja niin seura- kuin urheilutoiminnan kehittämiseen.

Koponen tietää kertoa, että uusia hallihankkeita on menossa Joensuussa, Kauhajoella ja Salossa.

– Pääkaupunkiseudulla on kova kilpailu urheiluviihteessä. Seurana olemme mukana Töölön alueen Helsinki Garden hankkeessa, sen onnistuminen veisi selkeästi Helsingin koripalloa seuraavalle tasolle.

Koposella on vuoden sopimus Seagullsin kanssa. Hänellä on selvästi näkemystä lajin kehittämisestä, sitä on karttunut useissa eri maissa ja kulttuureissa.

– Olemme pieni maa, lajikulttuurin parantamisessa ei ole oikotietä. Olosuhteet ovat selkeä ensimmäinen kehityskohde, jos lajia halutaan kasvattaa, Töölössä asuva pelintekijä ilmoittaa. Syksyllä Koposen perhe muuttaakin Espoon Westendiin valmistuvaan uuteen kotiin.

Kotipelit alkavat Kisahallissa tiistaina, kun vastassa on Loimaa.

Seagulls tippui viime keväänä yllättäen finaalista pokaten lopulta kauden päätteeksi kaulaansa pronssimitalit. Nyt odotukset kaudesta ovat korkealla niin kentällä kuin seuran toimistossa.

– Pandemian johdosta yleisö on pettynyt kahtena kautena, kun joko pelit on lopetettu tai yleisöä ei ole saanut ottaa katsomoon. Kausikortteja on myyty jo nyt ennätysmäärä, seuran toimitusjohtaja Aku Perho kertoo.

Korislegenda

Tuhannen taalan tilaisuus

Koripalloliitto on saanut Petteri Koposesta odottamattoman lahjan. Nyt liitolla on täydet eväät tehdä sama mitä Susijengi on tehnyt suomalaiselle fanikulttuurille –  myydä katsomot täyteen, saada lisää yhteistyökumppaneita ja saada liikkeelle uusia hallihankkeita.

Koposesta on sateentekijäksi. Tämä myönnetään Koripalloliitossakin.

– Odotukset ovat tietysti kovat, kun yksi legendaarisimmista nykypelaajistamme palaa kansalliseen sarjaamme, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara iloitsee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut