Laajasaloon halutaan kaksi luonnonsuojelualuetta – ruokailupaikkana erikoiselle siivekkäälle

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt esittää Uudenmaan ELY-keskukselle kahden uuden luonnonsuojelualueen perustamista. Sekä Kruunuvuorenlammen että Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueet sijaitsevat Laajasalon Kruunuvuoressa.

Kruunuvuorenlampi on pieni, erämainen lampi Laajasalon länsiosassa. Alue on luonnonsuojelullisesti ja maisemallisesti arvokas kokonaisuus, arvioidaan kaupungin tiedotteessa.

Alueen suojeluperusteita ovat erämainen lampi ja sen lajiesiintymät sekä lampea ympäröivät, vesitaloudeltaan luonnontilaiset suot ja luonnontilaisen kaltaiset vanhat metsät.

Luonnonsuojelualueen pinta-ala on 2,97 hehtaaria, josta lammen osuus on noin 0,37 hehtaaria.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualue sijaitsee Stansvikin kartanopuiston eteläpuolisella Tahvonlahdenniemellä. Tahvonlahden harjun suojeluperusteita ovat geologinen muodostuma ja vanha mäntyvaltainen metsä. Lisäksi alue on arvokas lepakoiden ruokailualue. Rantaniityltä on myös todettu kasvistollisia arvoja.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueen pinta-ala on 4,01 hehtaaria. Lisäksi suojelualueeseen kuuluu niemen länsirannalla kapea kaistale vesialuetta.

Sekä Kruunuvuorenlampi että Tahvonlahden harju ovat Helsingin luonnonsuojeluohjelman 2015–2024 kohteita. Kaupungin luonnonsuojeluohjelmaa toteutetaan perustamalla luonnonsuojelualueita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut