HIFK:n 18-vuotiaan huippulahjakkuuden lukiokeskiarvo on 9,7 – tekee nyt valintaa Harvardin ja NHL:n välillä

Urheilu: Aku Koskenvuo on paitsi lahjakas kiekkoilija myös hyvä koulussa. Kumpi kiinnostaa enemmän, huippuyliopisto vai taalakaukalot?

HIFK:n U20-joukkueen, ”Kollien”, maalivahti Aku Koskenvuolla, 18, mahdollisuudet tulevaisuuden osalta ovat maailmanluokkaa.

NHL-seura Vancouver Canucks varasi espoolaislähtöisen, lahjakkaan veräjänvartijan kesän varaustilaisuudessa.

Taalaliigaan ei ole kiirettä. Maalivahti haluaa panostaa myös opiskeluun, siksi hän on valinnut Harvardin yliopistojoukkueen seuraavaksi osoitteekseen.

Koskenvuon päämääränä on muuttaa Bostoniin ja pelata yliopistojoukkue Crimsonissa tämän kauden jälkeen syksyllä 2022.

Jotta maalivahdilla säilyy opiskelupaikka, hän ei voi pelata tänä talvena HIFK:n liigajoukkueessa. Opiskelupaikan menettää, jos pelaa ammattilaisjoukkueessa.

– Ajattelin mennä Harvardiin, kun siihen on auennut mahdollisuus, tuumii Koskenvuo.

Espoossa Haukilahden lukiossa opiskeleva urheilija on pelannut kaikissa nuorisomaajoukkueissa. Tänä vuonna hänen tavoitteenaan on nousta U20 -kisajoukkueeseen. Vuoden vaihteen nuorten MM-kisat pelataan Edmontonissa.

Nuoren espoolaisen on hyvä ensin harjoitella isompiin kuvioihin siirtymistä. Siksi seuravaihto keväällä 2020 Espoosta Helsinkiin on ollut hyvää harjoittelua tulevaa varten.

– Vaihdoin seuraa, koska HIFK:ssa saan varmasti pelata nuorten Liigaa. Runsas vuosi sitten Espoossa tilanne oli hieman sekalainen, kun ei tiennyt miten Bluesin ja Kiekko-Espoon juniorit pelaavat ja missä sarjassa.

Koskenvuo painottaa, että kaikki urheilullinen tekeminen tällä hetkellä tähtää Kollien menestymiseen ja omaan kehittymiseen. Hän ei myöskään halua mennä asioiden edelle, vaan keskittyä oleelliseen.

– Olen viihtynyt isossa liigaseurassa hienosti. Meillä on hyvät resurssit ja loistavaa maalivahtivalmennusta. Täällä saan aidosti totutella uusiin kuvioihin ammattilaisten kanssa, Koskenvuo listaa.

Maalivahdin opintopolku Harvardissa selkenee ennen Amerikkaan muuttoa.

– Harvardin yliopistoon opiskeluoikeuden vahvistaminen on koulun aseman johdosta hieman erilainen kuin muissa yliopistoissa. Minun pitää vielä vuoden vaihteessa hakea sinne virallisesti, jotta pääsen kirjoille opinahjoon. Mutta kaikki on siis jo muuten sovittua.

Kumpi kiinnostaa enemmän, huippuyliopisto vai taalakaukalot?

– Todella vaikea kysymys. En osaa vielä vastata, lahjakas maalivahti sanailee ja tapailee oikeaa muotoa lauseelleen.

Nuori urheilija on aina ollut kilpailuhenkinen. Urheileminen ja jääkiekko ovat tukeneet hyvin kasvua. Motivaatio opiskeluun on myös aina ollut luontainen. Tavoitteellinen asenne näkyy opiskelun tuloksissa: lukion lukuaineiden keskiarvo on 9,7.

– Samalla tavalla joudun lukemaan lukuaineita kuin muutkin. En voi myöskään jättää laskematta matikan tai fysiikan tehtäviä, Koskenvuo sanoo.

Saksassa koristähdillä on ottelun jälkeen pakollinen rutiini, josta haaveillaan nyt Helsingissäkin – Petteri Koponen: "Täällä siihen ei ole oikein mahdollisuutta"

Helsinkiin aukeaa ensi viikolla uusi jäähalli – " Tavoitteena kehitettää aluetta urheilukeskittymäksi"

Helsinki Garden -hankkeen puuhamies on toiveikas, että rakentaminen voisi alkaa ensi vuonna – "Suomessa ei saa olla isoja tavoitteita, toisaalta vahingossa saa tapahtua"

Isyys kasvatti kiekkolegenda Ville Peltosesta valmentajan –  "Helsinki kaupunkina on minulle erittäin rakas"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut