Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jos keittiöstäsi ei löydy tätä kapinetta, olet jo suoranainen kummajainen suomalaisten joukossa; ostettiin viime vuonna pelkästään Prismasta yli 200000 kappaletta – "Syytä olemme välillä ihmetelleet"

Ainakin yksi väline löytyy melko varmasti jokaisesta suomalaisesta keittiöstä: kauha. Prisma tiedottaa, että pelkästään sen myymälöissä myytiin viime vuonna yli 200 000 uutta kauhaa.

– Tämä määrä on lähes uskomaton, sillä lukuun ei lasketa mitään erityiskauhoja, kuten vaikka reikäkauhaa tai spagettikauhaa. Kyse on nimenomaan tavallisista keittiökauhoista. Syytä tähän olemme välillä Prismassakin ihmetelleet – keräilevätkö suomalaiset kauhoja, kuluuko niitä arjen käytössä paljon vai hukkaavatko ihmiset niitä tavallista enemmän. Olemme tulleet siihen tulokseen, että kotona pitää olla kauha joka tilanteeseen, koska se on käytännöllinen työkalu kaikkeen ruoanlaittoon, sanoo tiedotteessa Prisman kodin ja viihteen myyntipäällikkö Rauna Junnila.

Kestosuosikkeja suomalaiskeittiöissä ovat myös erilaiset leikkuulaudat, joita Prismoissa myytin viime vuonna 164 000 kappaletta. Suomalaiset luottavat edelleen myös puiseen paistinlastaan, joita myydään vuosittain 40 000 kappaletta.

Junnila uskoo, että tutut suosikkikeittiövälineet jatkavat kärjessä myös tulevaisuudessa. Ekologisuustrendi kuitenkin siirtänee kulutusta kohti uusia biomateriaaleja.

– Uskon, että seuraavaksi tulemme näkemään entistä enemmän uusia ja ekologisempia materiaaleja leivontavälineissä, Junnila ennakoi tiedotteessa.

Onko sinullakin tällainen S-etukortti? Jos et halua jatkossa maksaa siitä 3 euroa kuussa, toimi näin ennen perjantaita – Talouselämä: Muutos koskee satoja tuhansia asiakkaita

Koronavuoden kotikokkailijat innostuivat myös ostamaan erikoisruoanvalmistuslaitteita. Niiden myynti kasvoi Prismoissa vuodessa 189 prosenttia.

Kuumin uutuus suomalaiskeittiöissä vaikuttaa Prisman tilastojen mukaan olevan airfryer, joita myytiin 10 000 kappaletta – kasvua 555 prosenttia.

– Tässä näkyy se, kuinka korona-aikana ei ole käyty ravintolassa, mutta on kuitenkin haluttu tehdä hyvää ja ravintolatasoista ruokaa, Junnila sanoo tiedotteessa.

Myös riisinkeitinten kysyntä on noussut reippaasti.

Kova ennuste: näin paljon ruoan hinta nousee

Keitätkö itse perunat? Valmisruokien myynti kasvanut reippaasti tänä vuonna

Ruokaa heitetään roskiin, vaikka se olisi vielä syötävää – Tiedätkö merkintöjen eron?

Suomalaisperhe heittää ruokaa roskiin vuodessa 500 euron edestä – Tässä 5 vinkkiä ruokahävikin vähentämiseen