Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinki suunnittelee jo korona-ajan päättymisen juhlia – tässä ovat kaupungin tuoreet suunnitelmat

Helsingin kulttuuritoimi on ottanut työn alle hankkeen, jolla aiotaan juhlistaa korona-ajan päättymistä.

Asiasta käytiin keskiviikkona keskustelua kaupunginvaltuuston kokouksessa. Valtuutettu Pilvi Torsti (sd.) on tehnyt aloitteen kansanjuhlan järjestämiseksi koronasta selviämisen kunniaksi ja kiitokseksi kaikille epidemian aikana venyneille.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) kertoo, että kaupungilla ei ole tarkoitus järjestää yhtä suurta juhlaa, vaan juhlallisuudet aiotaan hajauttaa.

Arhinmäen mukaan valmiita suunnitelmia ei tosin vielä ole olemassa, mutta asiaa on kyllä pohdittu.

– Nähdäkseni juhlia voitaisiin järjestää esimerkiksi kirjastoissa, nuorisotaloissa, urheiluhalleissa ja kulttuurikeskuksissa, Arhinmäki kaavailee.

– Olisi hyvä, jos nämä juhlat järjestettäisiin loppuvuoden aikaan kutakuinkin samoihin aikoihin.

Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Mari Männistö toivoo, että juhlista tulisi lempeitä ja lämpimiä kohtaamisen hetkiä.

– Monelle helsinkiläiselle koronaepidemia on ollut ikävää menetysten aikaa, mutta nyt on syytä iloita tämän ajan päättymistä, Männistö kertoo.

Männistön mukaan juhlat voitaisiin ajoittaa itsenäisyyspäivän ja joulun alle.

– Sisätiloissa pidettävien juhlien lisäksi juhlia voitaisiin pitää myös ulkosalla.

Männistö muistuttaa, että korona-aika on ollut lähes kaikille kulttuurialalla työskenteleville vaikeaa aikaa.

– Kulttuurin ja vapaajan kenttä on Helsingissä hyvinpitkälti freelancereiden varassa ja tällaiset juhlat varmasti auttavat heitä työllistymään.

Kaupunki jakaa kuluvana syksynä korona-avustuksia taiteelle ja kulttuurille 2,12 miljoonan euron verran.

Tuki on tarkoitettu taide- ja kulttuurialan yhteisöille ja tapahtumille sekä taiteen perusopetukselle. Hakuaika päättyy 8. lokakuuta.

Nämä tukipäätökset on tarkoitus lyödä lukkoon kulttuuri- ja ja kirjastojaoston kokouksessa 23. marraskuuta.

Valtuutetuissa koronan päättymisjuhlat herättivät keskustelua. Mari Rantanen (ps.) korosti, että ulkomailla koronavirus on lähtenyt leviämään juuri vastaavissa juhlissa.

Laura Kolbe (kesk.) puolestaan muistutti, että vuonna 1945 juhlittiin laajasti sodan loppumista, ja että tällaisilla juhlilla on suuri merkitys historiallisessa muistissa.