Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Some-tähti Nelli Orellista, 19, tuli valtava ilmiö – "Aion tehdä videoita vielä 80-vuotiaanakin"

Vaikuttaja: Nelli Orell teki video-bloggauksesta ammatin.

Huoneistohotellissa Katajanokalla asuva Nelli Orell, 19, on aikatauluttanut työpäivänsä tiukasti. Normaaliin arkipäivään kuuluu videoiden tuottamista, editointia ja suunnittelupalavereita yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hänen kalenterinsa täyttyy nopeasti ja tarkasti.

Kurinalaisuus on tuottanut hyvän tuloksen: Orellista on muodostunut lyhyessä ajassa suoranainen ilmiö luovan alan nuorten joukossa.

Hän on yksi Suomen seuratuimmista vloggaajista, jonka videoblogit ovat keränneet häkellyttävän määrän seuraajia ja tilaajia.

Tiktokissa hänellä on lähes 199 000 seuraajaa ja Instagramissakin reilut 113 000. Nellin Youtube-kanavalla on noin 114 000 tilaajaa.

Menestyvä vloggaaja on saanut myös liikemaailman kiinnostumaan. Orell kuuluu osana Splay One -verkostoon, joka toimii välikätenä markkinoijien ja suomalaisten youtubettajien välillä.

– Hoidan kaikki liikesopimukseni Splay Onen kanssa ja pääsen keskittymään luovaan työhön, hän tiivistää.

Orell on ehtynyt tuottaa esimerkiksi Youtube-videoita jo kolmetoistavuotiaasta alkaen.

– Ensimmäiset videot olivat pelkkää harjoittelua, mutta tiiviillä julkaisemisella kokemusta kertyi varsin nopeasti.

Nykyisillä videoillaan Orell esittelee arkipäiväänsä varsin laaja-alaisesti: vlogit ovat täynnä muotia, taidetta ja muun muassa pelivideoita.

– Olen aina ihmetellyt sitä, miksi minun pitäisi rajoittua vain yhteen aihepiiriin – kun maailmassa on niin paljon kiinnostavia aiheita!

Vaikka Orellilla on oma manageri, vastuun esimerkiksi videoiden editoinnista hän haluaa pitää tiukasti itsellään.

– Siihen en anna puuttua kenenkään muun. Vaikka olen sosiaalinen, pidän työskentelystä täysin yksin.

Tällä hetkellä Tiktok on alusta, joka kiinnostaa Orellia eniten, niinpä hän tiktokkaa spontaanisti koko ajan ja lähes kaikkialla.

Aloittelevia vloggaajia Orell kannustaa ensin pääsemään yli alkuvaiheen jännityksestä.

– Itse olin nuorempana hirvittävän ujo, enkä osannut puhua, mutta videoiden tekeminen on kasvattanut minua todella paljon.

–Tärkeintä on päästä jossain vaiheessa eroon kauhusta esiintyä julkisesti. Siihen tottuu vain julkaisemalla videoita sitkeästi, Orell kehottaa.

Vaatimattomuus voi olla hyve, mutta vloggaajan ei kannata siihen sortua.

– Älä koskaan vähättele videoilla itseäsi, vaan esittele omaa persoonaasi esillä olevan aiheen kautta. Ei pidä aloittaa vlogia lauseella: ”Tästä tuli vähän huono...”, Orell naurahtaa.

Vloggauksesta on muutamassa vuodessa tullut Orellille elämäntapa, jota hän haluaa jatkaa läpi elämänsä.

– Editointityö on mahtavaa, mutta kaikkein paras hetki on se, kun video on valmis ja saan julkaista sen nappia painamalla someen. Sitä tunnetta ei voita mikään, nuori osaaja hehkuttaa.

– Ilman muuta aion jatkaa tätä työtä vielä 80-vuotiaanakin. Jos on minusta kiinni, saatte seurata vlogejani vielä 2080-luvulla, Orell nauraa hersyvästi.