Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Emme edes huomanneet, kun rautatieasemalla räjähti" - Helsingin paras katutyömaa löytyi ydinkeskustasta

Helsingin kaupungin käynnistämän Vuoden katutyömaa -kilpailun voittaja on Kaisantunnelin työmaa, jonka urakoitsijana on Destia ja tilaajana Helsingin kaupunki.

Arviointiraati kiitteli työmaan turvallisuus- ja liikkumisjärjestelyitä erityisen haastavassa toimintaympäristössä.

– Onko kukaan huomannut, että Helsingin päärautatieasemalla räjäytellään? Hyvä, emme mekään, myöntää valintaraati perusteluissaan.

– Vaikutusten minimointi on tehty vakuuttavasti ja edellyttänyt työmaaorganisaatiolta erityistä paneutumista myös kolmansien osapuolten vaatimuksiin.

Kiinteistötyömaista voittajaksi valittiin Ilmarisen enemmistöomistaman Grönqvistin talon julkisivuremontti Kluuvikadun ja Pohjois-Esplanadin kulmauksessa.

Työmaa sai kiitosta siisteydestä sekä Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy:n toteuttamasta kulissista, jonka takana työ tapahtui.

– Julkisivuremontin ja ravintolan terassin aluevarauksesta kummunnut yhteistyö on tuottanut Helsingin ydinkeskustaan työmaan, jonka olemassaoloa on ollut jopa vaikea huomata, perusteluissa todetaan.

– Hyvin järjestetyn fasadin takana on pystytty tekemään häiriötä aiheuttavatkin työvaiheet herkkää naapurustoa huomioiden.

Kunniamaininnat saivat Helen Oy:n tilaama ja Maalinja Oy:n toteuttama kaukolämpö- ja kaukojäähdytystyömaa Runeberginkadulla sekä Raide-Jokerin työmaalohko numero 4 Oulunkylästä Viikinmäkeen.

Arviointiraatiin kuuluivat Helen Oy, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSY, Ilmarinen, HSL ja Helsingin kaupunki.