"Emme edes huomanneet, kun rautatieasemalla räjähti" - Helsingin paras katutyömaa löytyi ydinkeskustasta

Helsingin kaupungin käynnistämän Vuoden katutyömaa -kilpailun voittaja on Kaisantunnelin työmaa, jonka urakoitsijana on Destia ja tilaajana Helsingin kaupunki.

Arviointiraati kiitteli työmaan turvallisuus- ja liikkumisjärjestelyitä erityisen haastavassa toimintaympäristössä.

– Onko kukaan huomannut, että Helsingin päärautatieasemalla räjäytellään? Hyvä, emme mekään, myöntää valintaraati perusteluissaan.

– Vaikutusten minimointi on tehty vakuuttavasti ja edellyttänyt työmaaorganisaatiolta erityistä paneutumista myös kolmansien osapuolten vaatimuksiin.

Kiinteistötyömaista voittajaksi valittiin Ilmarisen enemmistöomistaman Grönqvistin talon julkisivuremontti Kluuvikadun ja Pohjois-Esplanadin kulmauksessa.

Työmaa sai kiitosta siisteydestä sekä Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy:n toteuttamasta kulissista, jonka takana työ tapahtui.

– Julkisivuremontin ja ravintolan terassin aluevarauksesta kummunnut yhteistyö on tuottanut Helsingin ydinkeskustaan työmaan, jonka olemassaoloa on ollut jopa vaikea huomata, perusteluissa todetaan.

– Hyvin järjestetyn fasadin takana on pystytty tekemään häiriötä aiheuttavatkin työvaiheet herkkää naapurustoa huomioiden.

Kunniamaininnat saivat Helen Oy:n tilaama ja Maalinja Oy:n toteuttama kaukolämpö- ja kaukojäähdytystyömaa Runeberginkadulla sekä Raide-Jokerin työmaalohko numero 4 Oulunkylästä Viikinmäkeen.

Arviointiraatiin kuuluivat Helen Oy, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSY, Ilmarinen, HSL ja Helsingin kaupunki.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut