Jo 7 ravintolaa lopettanut Redissä tänä vuonna – näin jättiremontti sekoittaa kauppakeskusta

Kalasatamassa sijaitsevassa Redissä noin puolitoista vuotta kestävä remontti on jo alkanut muuttaa kulkureittejä ja liikkeiden sijaintia eri puolilla kauppakeskusta.

Tästä päivästä lähtien muutoksia tulee etenkin metrosta bussiin vaihtaville ihmisille. Toinen muutos koskee elokuvateatterin ja viihdemaailman kulkureittiä. Muutoksista kerrotaan tarkemmin tämän jutun lopussa.

– Olen huomannut remontin alkaneen, mutta kaikki on hoidettu mielestäni hyvin, sanoo Redissä säännöllisesti asioiva Juho Mätäsaho, 34.

Työmaiden vaaleat suojaseinät herättävät huomiota erityisesti pohjakerroksessa, jossa alkaa tammi-helmikuun aikana uuden S-marketin rakentaminen. Osa pohjakerroksen liikkeistä muuttaa ylemmissä kerroksissa oleviin tyhjiin liiketiloihin, joita uusitaan parhaillaan.

– S-marketin rakentaminen ei vaikuta esimerkiksi Lidlin ja K-Supermarketin kulkureitteihin, sanoo kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen.

S-marketin on määrä aueta lokakuussa 2022. Redi ei ole vielä virallisesti kertonut myymälän tarkkaa sijaintia ja tiedottaa siitä vasta lokakuun lopussa.

Kauppakeskusta muutetaan niin, että pohjakerros keskitty yhä enemmän päivittäistavarakauppaan. Pohjakerroksessa oli aikaisemmin paljon ravintoloita. Tällä hetkellä toiminnassa ovat enää Social Burgerjoint, Subway ja Kotipizza.

Lopettaneita ovat muun muassa Haweli ja Chalupa. Fafa's avaa uudestaan lokakuussa ensimmäisessä kerroksessa.

– Yhteensä seitsemän ravintolaa on lopettanut tänä vuonna. Syynä ovat sekä korona-aika että edessä oleva remontti, Salminen sanoo.

Redin verkkosivujen mukaan kauppakeskuksessa on tällä hetkellä 27 kahvilaa ja ravintolaa.

Uusi ravintolamaailma aukeaa ykköskerrokseen arviolta keväällä 2023. Asiakkaat ovat toivoneet Rediin erityisesti edullisempia pikaruokapaikkoja.

K-kaupan Kati latasi hyllynpäätyyn 39,99 euroa maksavia olutpulloja – "Innokas kokeilemaan kaikkea uutta"

Alppiharjussa asuva 7-kymppinen Pekka pitää Redissä ruokakauppoja ravintoloita tärkeämpinä.

– S-market tuo sitä asiakasvirtaa, jota Redi tarvitsee. Samalla voi vertailla enemmän hintoja kauppojen välillä. En ole ollut tyytyväinen Redin ruokakauppojen tuoreen kalan valikoimiin.

Juho Mätäsaho on "vannoutunut Lidlin asiakas".

– S-market on kuulema Suomen suurin. Varmasti aion käydä vilkaisemassa.

Haagassa asuva Susanna ja Pihlajistossa asuva Timppa eivät ole huomanneet, että Redi kaipaisi remonttia vain kolme vuotta avajaisten jälkeen.

– Haluaisimme, että monet liikkeet aukesivat aikaisemmin kuin kello 10. Käymme muun muassa Saiturinpörssissä ja urheilukaupoissa. Kamppi on Helsingin kauppakeskuksista paras ja selkein, he sanovat.

Kokonaan uutena liikkeenä Rediin aukeaa Normal 14. lokakuuta.

Ensi maanantaina toisesta kerroksesta suljetaan kokonainen käytävä, joka kulkee Jungle Juice Barin ja Halosen välillä. Muutos vaikuttaa erityisesti heihin, jotka siirtyvät metrolta elokuvateatteriin ja viihdemaailmaan sekä idän suuntaan kulkeviin busseihin. Väliaikainen reitti on merkitty lattiaan vihreällä tarralla. Katso uudet kulkureitit tästä.

Käytävä on suljettu 12 marraskuuta saakka. Suljettavalle käytävälle rakennetaan uusia liiketiloja, jotka aukeavat ensi vuoden alussa. Lisäksi alueelle lisätään muun muassa istuinalueita sekä valaistusta. Myös käytävää laajennetaan.

Ensi vuonna suljetaan toinen pidempi käytävä ykköskerroksessa Kalasataman puolella. Sen varrella toiminut Sketchers on muuttanut toiseen paikkaan. Muotiketjut Guess ja Your Face sulkivat liikkeensä Redissä kokonaan.

– Kyseessä on tällä hetkellä Redin vähiten käytetty käytävä. Tällä hetkellä siellä ei ole yhtään liikettä. Verkkosaaren sisäänkäynnin yhteyteen tulee valokuvanäyttely 17. lokakuuta, Aleksi Salminen kertoo.

Hengenvaarallinen ilmiö: Kuka heittää lasipulloja 134-metrisestä Majakasta? – "Älkää kävelkö tästä!"

HS: Iso osa Rediä suljetaan – edessä valtava remontti

"Täydellinen makuräjähdys!" –  Helsingin paras burger-ravintola sai lukijoilta äänivyöryn, katso tästä 10 parhaan lista

Sörnäisten vilkkaalle autobaanalle halutaan 1,6-kilometriä pitkä tunneli – alkaako rakentaminen jo ensi vuonna?

Redin parkkihalli ei houkutellut riittävästi autoilijoita – skeittaajat saivat uuden "Kiasman"

Asiakkaat kyllästyivät kauppakeskusten ravintoloihin

Redin tornitaloon pettyneet Niina ja Jari peruivat asuntokaupat ja muuttivat Triplaan – uusi koti samalla paikalla kuin ensitreffit

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut