Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fennia aloittaa yt-neuvottelut – Työt uhkaavat loppua 137:ltä

Fennia aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat noin 530 työntekijää vahinkovakuutusliiketoiminnan eri osissa.

Yritys kertoo tiedotteessaan, että sen suunnitelmissa on uudelleen organisoida ja tehostaa toimintaansa. Toimien tavoitteena on asiakaskokemuksen ja kannattavuuden parantamiseksi.

– Asiakkaat odottavat meiltä yhä enemmän digitaalisia ja reaaliaikaisia vakuutuspalveluita ja näihin odotuksiin vastaaminen on osa tulevaisuuden Fenniaa. Kehitämme uutta ja teemme historiamme mittavimpia investointeja. Samanaikaisesti meidän on huolehdittava yhtiön kannattavuudesta, sanoo tiedotteessa Fennian vahinkovakuutusliiketoiminnan operatiivinen johtaja Antti Huhtala.

Asiakaskäyntien määrä konttoreissa on vähentynyt vuosien aikana merkittävästi, kun asiakkaat ovat siirtyneet digitaalisiin kanaviin.

– Henkilökohtainen ja laadukas palvelu on meille edelleen tärkeää. Sen tarjoaminen siirtyy entistä enemmän digitaalisiin kanaviin. Panostus niihin ja kokonaan uuteen vakuutusjärjestelmään on osa monen vuoden muutosohjelmaa, Huhtala selvittää.

Hänen mukaansa Fennia voi parantaa asiakaskokemusta suunnittelemalla uudelleen asiakaspalvelun toimintaa ja keskittämällä henkilöstöä niihin kanaviin, joissa asiakkaat ovat.

Suunnitellut toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa yhteensä enintään 137 henkilön vähennykseen tai olennaiseen työsuhteen muuttumiseen. Mahdollisia henkilöstövähennyksiä pyritään tiedotteen mukaan rajoittamaan uusiin tehtäviin ja rooleihin sijoittumisen kautta. Lopullinen henkilöstövaikutus vahvistuu yt-neuvottelujen jälkeen.