Viikissä kohistaan nyt pelottelevista pelleistä – Helsingin poliisi kertoo, ettei ole saanut yhtään ilmoitusta

Populaarikulttuurissa esiintyy paitsi hassunhauska ja lempeä pelle, myös paha ja ilkeä pelle. Kuva ei liity juttuun. Katja Juurikko
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Pellenaamareihin pukeutuneet pelottelijat ovat puhuttaneet aiemmin syksyllä Vuosaaren Facebook-ryhmässä ja viime viikonloppuna havainnoista kerrottiin Viikin paikallisessa Fb-ryhmässä. Lapset olivat kertoneet vanhemmilleen nähneensä metsikössä pellenaamariin ja mustiin vaatteisiin sonnustautuneen henkilön.

Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan, että poliisille ei ole tehty ilmoituksia pelleistä.

– Meiltä ei löytynyt yhtään ilmoitusta tästä ”pelleilmiöstä”. Poliisin tiedossa kuitenkin on, että pelleksi pukeutunut henkilö olisi pelotellut lapsia Vuosaaressa ainakin syyskuun loppupuolella. Ilmeisesti kyseessä oli tuolloin nuorten poikien porukka, joka pelotteli nuorempia lapsia, poliisin viestinnästä todetaan HU:lle.

Kauhuklovnit nousivat ilmiöksi maailmalla ja Suomessa viisi vuotta sitten, vuonna 2016, jolloin pellevillitys riivasi muun muassa pääkaupunkiseutua ja ympäröiviä kuntia. Tuolloin ainakin pari pelleä jäi myös kiinni poliisille.

Pelkkä naamiaisasuun pukeutuminen ei ole rikos. Sen sijaan muiden säikyttely voi täyttää laittoman uhkauksen tunnusmerkit.

"Pelleilmiö erittäin surullinen" – Psykologin vinkki vanhemmille: Lapsille turvaa ja neuvo juosta karkuun

Pelle pelotteli pikkupojan pois tolaltaan koko päiväksi – Poliisi: Voi täyttää rikoksen tunnusmerkit

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut