Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville Haapasalo avaa uuden ravintolan Helsinkiin – jos tilaat vodkaa, muista tämä sääntö

Pohjoisesplanadille aukeaa ensi perjantaina näyttelijä-yrittäjä Ville Haapasalon ja Noho Partnersin uusi Davai, Davai -ravintola, jossa "neuvostovaltiot palaavat takaisin laseihin ja lautasille."

Tarjolla on siis ruokia ja juomia entisen Neuvostoliiton maista, kuten Venäjältä, Kirgisiasta ja Tadzikistanista.

Listalta löytyy zakuska-alkupalojen, pitkään haudutetun stroganoffin, Kiovan kanan, borssikeiton ja kalaseljankan lisäksi myös harvinaisempia annoksia, kuten halupkeja eli ukrainalaisia kaalikääryleitä. Kaviaariakaan ei ole unohdettu.

Vodka myydään venäläiseen tyyliin grammoissa.. Ravintolan verkkosivuilla annetaan muistinsääntö, että 10 grammaa vastaa yhtä senttilitraa. Todellisuudessa 10 grammaa alkoholia on noin 1,1 senttilitraa.

Ville Haapasalo on tullut viime vuosina tunnetuksi hatsapurien myyjänä.

Davai davaissa georgialainen juustoleipä tehdään Adjaran maakunnan tyyliin. Se ei ole muodoltaan pyöreä vaan veneen mallinen.

– Venäjänvuosiensa aikana Ville on syönyt tuhansissa pöydissä läpi koko vanhan neuvostoalueen. Ruokalistaltamme löydät sen, mikä Villeä on näillä reissuillaan eniten sykähdyttänyt. Mukaan sotkemme vielä vähän neuvostoromantiikkaa, kitchiä ja kliseitä, joten luvassa on hämmentävän kiehtova sekoitus totta ja tarua, ravintolan verkkosivulla kerrotaan.

Ravintolan venäjänkielinen nimi "Davai davai!" on huudahdus, jolla voidaan kehottaa esimerkiksi pitämään yllä hyvää ja vauhdikasta meininkiä. Vähän samaa siis kuin ranskan Allez allez!

Aiemmin Ville Haapasalo on antanut kasvot georgialaiselle Purpur-ravintolalle, jonka ravintoloitsijana ja osakkaana hän on edelleen.

Davai davai -ravintola sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi 17, joka tunnetaan Aschanin talona ja Apteekin kulmana.. Samassa osoitteessa ovat toimineet aiemmin muun muassa Fishmarket sekä Sasso, Roster ja Espa.

Oikaisu 12.10. klo 12.10.: Jutussa kerrottiin virheellisesti että yksi gramma vodkaa vastaa yhtä senttilitraa. Yksi gramma vastaa kuitenkin noin yhtä millilitraa.

Oikaisu 14.10. klo 18.55. Poistettu lause, jossa väitettiin virheellisesti että alkoholi olisi vettä tiiviimpää. 15.10 klo 20.50. Alkupalat ovat zakuska, eivät zapuska.