Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huomasitko? Tämän vuoksi peltipoliisit eivät nyt räpsy Kehä I:llä

Tarkkasilmäisimmät Kehä I:llä ajavat kuljettajat ovat voineet jo muutaman viikon ajan huomata, että yhdessäkään nopeusvalvontatolpassa ei ole tällä hetkellä kameraa. Peltipoliisin salama ei siis ole voinut räpsähtää liian raskaan kaasujalan omaavalle.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein myöntää HU:lle, että havainto on oikea.

– Kameralaitteet otettiin muutama viikko sitten pois liikenneturvallisuustolpista, jotta tolppien huolto saadaan tehtyä yhdellä kertaa. Harmillisen kauan on huolto kestänyt, toivotaan, että kamerat saadaan takaisin tolppiin vielä aivan lähiaikoina, kertoo Pasterstein.

Peltipoliisit asennettiin Kehä I:n varrelle sekä Helsingissä että Espoossa vuonna 2016 ja vuonna 2019 tolppiin hankittiin lisää kameroita. Kameroita on kuitenkin selvästi vähemmän kuin itse tolppia. Kameroiden paikkoja myös vaihdellaan.

Sakkoja on myös tullut tiuhaan. Helsingin Sanomat uutisoi vuonna 2019, että Myllypurossa kamera havaitsi 2016–2018 kaikkiaan liki 20 000 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa. Kohdassa on kuuden kympin nopeusrajoitus.

Yle puolestaan kertoi, että Kehä ykkösen automaattivalvonnan ansiosta vuonna 2018 liikenneonnettomuuksia tapahtui väylällä vajaa kolmannes vähemmän aiemmasta keskimääräisestä tasosta.