Kaupunkiympäristön toimialajohtajan nimitys meni vaaliksi – HKL:n johdossa kannuksensa hankkinut Ville Lehmuskoski voitti selvästi

Ville Lehmuskoski johtaa jatkossa koko kaupunkiympäristön toimialaa. Tom Toikka / HKL
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Helsingin uudeksi kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi on valittu Ville Lehmuskoski. Lehmuskoski on työskennellyt tähän asti kaupungin liikennelaitoksen HKL:n toimitusjohtajana.

Valinnasta äänestettiin valtuustossa, sillä perussuomalaisten valtuutettu Nuutti Hyttinen esitti virkaan kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkosta. Esitystä kannatti Mari Korpinen (ps.) joten johtajanimityksestä jouduttiin käymään vaali. Äänestyksiä viranhaltijanimityksistä on erittäin harvoin.

Lehmuskoski voitti vaalin 68 äänellä. Putkonen sai 13 ääntä. Yhden äänen sai kolmas henkilö. Yksi äänestyslippu oli tyhjä ja kaksi ääntä hylättiin.

Lehmuskoskella on vankka ja monipuolinen johtamiskokemus. Hän on johtanut noin 1 200 hengen liikennelaitosta vuodesta 2014. Sinä aikana hänen johdollaan on toteutettu monia merkittäviä organisaation ja johtamisen muutoksia sekä parannettu kustannustehokkuutta.

Vahvan liikenneasioiden osaamisen lisäksi Lehmuskoskella on työkokemusta kaupunkisuunnittelun, rakentamisen, rakennuttamisen ja omaisuudenhallinnan alueilta.

Määräaikaisen viran kesto on seitsemän vuotta ja palkkaus 12 545 euroa.

Helsingin kaavoituksesta ja rakentamisesta vastaavan kaupunkiympäristön toimialan palveluksessa työskentelee noin 1 600 työntekijää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut