"Valtuutetut päivittelee ja virkamiehet on onnettomia" – Kaupungin ränsistyville arvotaloille halutaan korjausrahasto

Vihreiden Tuomas Rantanen ja 40 muuta valtuutettua esittävät, että kaupunki perustaisi korjausrahaston, josta rahoitettaisiin kaupungin huonokuntoisten arvorakennusten kunnostamista.

– Ongelma kasautuu erityisesti sellaisissa kaupungin rakennuksissa, joille ei pitempään aikaan ole löytynyt vuokralaista, jonka maksama vuokra olisi riittänyt korjausinvestointeihin. Tunnetuimpia esimerkkejä on Laajasalossa sijaitseva Aino Acktén huvila, aloitteessa sanotaan.

Aloitteen mukaan useammankin Acktén huvilan kaltaisen kohteen pelastamisen takana on laaja poliittinen tuki yli puoluerajojen. Kaupungin kiinteistöstrategia ei kuitenkaan anna allekirjoittaneiden mukaan työkaluja tällaisten pattitilanteiden ratkaisemiseen.

Ongelmana on Rantasen mukaan se, että kaupungin kiinteistöhallinnon pitää saada korjauksiin sijoittamansa raha takaisin vuokrissa. Joidenkin kiinteistöjen kohdalta tämä on kuitenkin mahdotonta.

– Ja mitään ei tapahdu, kun kiinteistöhallinnon mielestä se ei ole mahdollista. Valtuutetut päivittelee ja virkamiehet on onnettomia. Meillä ei ole ollut tähän asti keinoja ratkaista tätä, Rantanen kuvaili.

Rahaston kautta tulevat varat eivät Rantasen mukaan nostaisi vuokria. Rahaston varat kerättäisiin suuntaamalla sinne myydyksi saatujen vastaavien kiinteistöjen tuotot. Valtuusto voisi myös osoittaa rahastoon määrärahoja.

Kaupunginhallituksen vastauksen mukaan erillisen rahaston perustamista voidaan selvittää. Rahastoesitys on Rantasen mukaan saatu kirjattua myös valtuustostrategiaan.

Aino Acktén huvila on onneksi korjausrahansa jo saanut OmaStadi-äänestyksen tuloksena. Vastaavia vaikeasti rahoitettavia kohteita ovat esimerkiksi Malmin lentoaseman päärakennuksen ja hangaarin kunnostaminen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut