Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 200 lapsen päiväkoti Kannelmäkeen – lämmitykseen maalämpöä, sähköä auringosta, katoilla maksaruohoa

Päiväkoti Pelimannin uusien tilojen rakentaminen Purpuripolku 1:ssä sijaitsevalle tontille alkaa vanhan rakennuksen purkamisella joulukuussa.

Uuden päiväkodin paikalta puretaan 1970-luvulla valmistunut huonokuntoinen päiväkotirakennus, joka ei ole vuosiin ollut päiväkotikäytössä. Uuden päiväkodin rakentaminen ja katutyöt aloitetaan ensi vuoden huhtikuussa. Päiväkoti otetaan käyttöön elokuussa 2023.

Uudisrakennus on kolmekerroksinen ja noin 2000-neliöinen. Tiloja tulee 210 lapselle, kun nykyisissä tiloissa on paikkoja noin 190 lapselle. Rakennuksen julkisivusta tulee osin tiilimuurattu ja osin puupaneloitu. Rakennus lämmitetään maalämmöllä. Käyttösähköstä kymmenen prosenttia katetaan aurinkoenergialla. Kylmät u

Uusiin tiloihin siirtyvät päiväkoti Pelimannin ryhmät, jotka nykyisin toimivat Pelimannintiellä ja Vetelintiellä. Kaupungin on tarkoitus luopua vanhoista huonokuntoisista tiloista.

Päiväkodin tontti rajautuu kallioiseen metsään, jonka viralliseksi nimeksi vahvistui kaavamuutoksessa Aurinkokallio. Alueen kaavaa muutettiin alkuvuonna niin, että päiväkodin piha voidaan toteuttaa osittain nykyisen viheralueen puolelle.

Tontin eteläreunalta poistetaan yhteensä 17 puuta. Uusia puita tontille istutetaan 25. Lisäksi pihan reuna-alueille on tulossa pensaskasvillisuutta.