Yli 200 lapsen päiväkoti Kannelmäkeen – lämmitykseen maalämpöä, sähköä auringosta, katoilla maksaruohoa

Päiväkoti Pelimannin uudisrakennus avataan Purpuripolulla elokuussa 2023. Verstas Arkkitehdit Oy

Sanna Jompero-Lahokoski

Päiväkoti Pelimannin uusien tilojen rakentaminen Purpuripolku 1:ssä sijaitsevalle tontille alkaa vanhan rakennuksen purkamisella joulukuussa.

Uuden päiväkodin paikalta puretaan 1970-luvulla valmistunut huonokuntoinen päiväkotirakennus, joka ei ole vuosiin ollut päiväkotikäytössä. Uuden päiväkodin rakentaminen ja katutyöt aloitetaan ensi vuoden huhtikuussa. Päiväkoti otetaan käyttöön elokuussa 2023.

Uudisrakennus on kolmekerroksinen ja noin 2000-neliöinen. Tiloja tulee 210 lapselle, kun nykyisissä tiloissa on paikkoja noin 190 lapselle. Rakennuksen julkisivusta tulee osin tiilimuurattu ja osin puupaneloitu. Rakennus lämmitetään maalämmöllä. Käyttösähköstä kymmenen prosenttia katetaan aurinkoenergialla. Kylmät u

Uusiin tiloihin siirtyvät päiväkoti Pelimannin ryhmät, jotka nykyisin toimivat Pelimannintiellä ja Vetelintiellä. Kaupungin on tarkoitus luopua vanhoista huonokuntoisista tiloista.

Päiväkodin tontti rajautuu kallioiseen metsään, jonka viralliseksi nimeksi vahvistui kaavamuutoksessa Aurinkokallio. Alueen kaavaa muutettiin alkuvuonna niin, että päiväkodin piha voidaan toteuttaa osittain nykyisen viheralueen puolelle.

Tontin eteläreunalta poistetaan yhteensä 17 puuta. Uusia puita tontille istutetaan 25. Lisäksi pihan reuna-alueille on tulossa pensaskasvillisuutta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut