Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisilta lisätietoa estetystä katujengien välikohtauksesta – joukkotappelun uhka liittyi helsinkiläisravintolaan

Helsingin poliisi otti lokakuun alussa kiinni 10 henkilöä vakavan väkivallanteon estämiseksi. Kaksi henkilöä on vangittu.

Helsingin poliisin tietoon tuli joukkotappelun uhka tapahtumassa, joka piti järjestää Kaivohuoneella perjantaina 8. lokakuuta. Poliisi perui tapahtuman väkivallan uhan takia.

– Poliisi tulkitsi väkivallan uhan sellaiseksi, että tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Poliisi ei olisi pystynyt takamaan tilaisuuden yleistä järjestystä ja turvallisuutta riittävällä tasolla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Lupaus nopeasta rahasta voi houkuttaa jengeihin – Näin sisäministeri Maria Ohisalo kommentoi KRP:n varoitusta "Ruotsin tiestä"

Tapaus liittyy pääkaupunkiseudun katujengeihin. Kyseessä on merkittävin jengeihin liittyvä tapaus, jonka poliisi on saanut estettyä.

Poliisi otti tapahtumapäivänä kiinni 10 henkilöä Helsingin keskustan alueella.

Kaksi noin 20-vuotiasta miestä vangittiin. Heitä epäillään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ryöstöstä.

Poliisi ei voi toistaiseksi avata tapauksen tutkintaa enempää. Esitutkinnasta tiedotetaan mahdollisesti myöhemmin lisää.

Näin kansainväliset katujengit tekevät tuloaan Helsinkiin, jo 13-vuotiaat huolestuttavassa seurassa – KRP: "Sama kaava kuin Tanskassa ja Ruotsissa"

"En lähtisi Ruotsin tilannettakaan paisuttamaan" – Pormestari Juhana Vartiainen uskoo, että alueiden erojen kärjistyminen pystytään Helsingissä estämään

Päätoimittaja Kannala: Lisää resursseja poliisille ja ennaltaehkäisyyn Ruotsin tien torppaamiseksi

Päätoimittaja Kannala: Poliisille on turvattava riittävä rahoitus ja resurssit