Ainakin nämä yökerhot aukeavat Helsingissä – Legendaarinen Kaarle XII: "Sisäänpääsyn edellytyksenä tulee olemaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus"

Legendaarinen "Kalle" eli yökerho Kaarle XII kertoo avaavansa ovet normaalein aukioloajoin lauantaina, mikäli eduskunta ottaa koronapassin käyttöön.

– Sisäänpääsyn edellytyksenä tulee olemaan koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esittäminen, kerrotaan ravintolan verkkosivuilla.

Night People Group kertoo Facebookissa, että ottaa viikonloppuna tulemme rokotepassin käyttöön Helsingissä ja Lahdessa, jossa se mahdollistaa yökerhoillemme normaalit aukioloajat ilman asiakaspaikkarajoituksia.

NPG pyörittää Helsingissä muun muassa yökerho Apolloa. Yrityksen Baarikärpänen on muuttanut Makkarataloon entisen Skohanin tiloihin ja avajaisia uudessa paikassa vietetään 29. lokakuuta.

– Emme ole riemuissamme itse koronapassista. Olemme kuitenkin onnellisia siitä, että pääsemme työskentelemään jälleen ilman asiakaspaikka- ja aikarajoituksia, jotka ovat näiden 19 kuukauden aikana tehneet liiketoiminnastamme kannattamatonta, kertoo NPG, jonka pitkän päivityksen on allekirjoittanut toimitusjohtaja Antti Raunio.

Raunio muistuttaa, että yökerhojen myynnistä 90 prosenttia tehdään kello 00–03.

Lisäksi yökerhotoimija toivoo etteivät asiakkaat purkaisi mahdollista kiukkuaan rokotepassista ravintoloiden työntekijöihin.

Kaksi legendaarista yökerhoa yhdistää tilansa – paikka tuttu muun muassa Cheekin jättitappiot tehneestä ravintolasta

NoHo Partnersilla on yli 200 ruoka- ja viihderavintolaa Suomessa. Ilta-Sanomille yhtiö kertoo avaavansa Helsingissä Teatterin ja Wallis-karaokebaarin.

Näin lataat koronapassin eli koronatodistuksen puhelimeen

Mene puhelimen selaimessa osoitteeseen kanta.fi ja kirjaudu sisään Omakantaan eli tunnistaudu esimerkiksi pankkitunnuksin. Tunnistautuneena klikkaa itsesi "Siirry Koronatodistus-osioon" ja kyseisestä osiosta klikkaa auki kohta "Avaa koronarokotustodistus (pdf)". Linkistä puhelimen ruudulle avautuu QR-koodi, jonka passia edellyttävä taho lukee.

Henkilöllisyystodistus on syytä olla mukana.

Mikäli esimerkiksi puhelimen akku loppuu, auttaa paperille tulostettu koronatodistus.

Ravintoloita koskevat rajoitukset poistettava, vaatii alan järjestö – "Koronatodistus toimii välivaiheena hetken aikaa"

Koronapassi käyttöön lauantaina – Eduskunta hyväksyi lain sisällön

Koronapassi käyttöön jo tällä viikolla, ikäraja nousee 16 vuoteen

Tutkimus: Osa suomalaisista näkee, että sähköiset palvelut eivät koske heitä

"Kaveri on neitsyt ja pitäisi saada pesää..." – Toimittaja vietti yön Helsingin keskustan baareissa: Lue erikoisreportaasi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut