Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vain yhden rokotuksen saanut voi ehkä kohta saada EU:n koronatodistuksen – Johtajalääkäri: "Toivomme pikaista ratkaisua"

Helsinki odottaa tällä hetkellä kuumeisesti tietoa siitä, että vasta yhden koronarokotuksen saanut, mutta taudin sairastanut voisi saada koronatodistuksen.

EU:ssa ja Suomessa selvitetään parhaillaan, miten EU:n koronatodistus muodostetaan tilanteessa, jossa taudin sairastanut henkilö on saanut yhden rokoteannoksen.

– Toivomme tähän pikaista ratkaisua, jotta myös henkilöt, jotka ovat saaneet yhden rokoteannoksen ja sairastaneet koronan yli kuusi kuukautta sitten, voivat saada EU:n koronatodistuksen. Kun asia etenee, tiedotamme asiasta, terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarinen toteaa tiedotteessa.

Ainakin nämä yökerhot aukeavat Helsingissä – Legendaarinen Kaarle XII: "Sisäänpääsyn edellytyksenä tulee olemaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus"

Koronan sairastaneille annetaan tällä hetkellä pääsääntöisesti yksi rokoteannos. Taudin sairastaneella ja yhden rokotusannoksen saaneella on tutkimusten mukaan vähintään yhtä hyvä suoja koronaa vastaan kuin henkilöillä, jotka ovat saaneet kaksi rokotetta.

Vastaavasti jos yhden rokotteen saanut sairastuu rokotuksen jälkeen koronaan, ei toista rokoteannosta enää pääsääntöisesti anneta.

Tällä hetkellä koronan sairastanut ja yhden rokoteannoksen saanut saa yhden todistuksen sijaan kaksi erillistä todistusta. Todistuksissa näkyy rokoteannos sekä koronatestin tulos. Sairastetun koronan todistus on voimassa kuusi kuukautta.

Todistukset saa Omakannasta osoitteesta kanta.fi.

Heinäkuussa otettiin käyttöön EU:n yhteinen koronatodistus, joka sisältää todistuksen koronarokotuksista, todistuksen negatiivisesta testituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronavirustaudista.

Koronapassi otetaan todennäköisesti käyttöön viikonloppuna. Eudskunta käsittelee asiaa tänään perjantaina.

Lue: Koronatodistus voi helpottaa matkustamista jo toukokuussa – EU:n yhteinen todistus tulee käyttöön kesällä

Lue: Koronapassi käyttöön lauantaina – Eduskunta hyväksyi lain sisällön

Lue: Ravintoloita koskevat rajoitukset poistettava, vaatii alan järjestö – "Koronatodistus toimii välivaiheena hetken aikaa"