Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskeista luovutaan kouluissa syysloman jälkeen – koronariski oli tehdyssä seurannassa pieni

Kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien yleinen maskisuositus koulujen ja oppilaitosten tiloissa poistuu syyslomaviikon jälkeen eli 25. lokakuuta alkaen. Samalla poistuu myös koulujen ja oppilaitosten henkilökuntaa koskeva maskisuositus. Asiasta on tiedotettu Helsingin kouluissa esimerkiksi Wilma-tiedotteella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat antaneet 12. lokakuuta varhaiskasvatusta, kouluja, oppilaitoksia ja korkeakouluja varten uudet terveysturvallisuutta koskevat suositukset.

Koronaviruksen tartuntariski varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on THL:n seurannassa ollut pieni, eikä kasvomaskin käytöstä ole tarvetta enää antaa yleistä suositusta.

Maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia on tärkeää käyttää aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Lähikontakteja vältetään oppilaitoksissa edelleen ja noudatetaan hygieniaohjeita, kuten säännöllistä käsien pesua.