Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meteorologi kertoo, joko talvirenkaat kannattaa vaihtaa

Tällä viikolla on tiedossa yöpakkasia ja huonoa ajokeliä.

Jo maanantain ja tiistain väliselle yölle on annettu varoitus liikennesäästä. Sen mukaan ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla kuuraisten teiden vuoksi muun muassa Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Muutamien lämpimämpien päivien ja öiden jälkeen viikonloppuna sää taas kylmenee.

– On perusteltua vaihtaa talvirenkaat alle ennen viikonloppua, jos autolla täytyy silloin liikkua, arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Kaikkiaan tälle viikolle on luvassa säätä, joka kovin vaihtelevaa säätä. Yöpakkasia, sateita ja poutaa ja päivällä jopa 10 lämpöastetta.

Viikon alkuun on tiedossa kylmää, mutta poutaista säätä.

Viikonloppuna voi etelässäkin olla räntä- ja lumisateita.

– Ensi yönä kylmenee. Pakkasta on tiedossa aivan koko maahan Uuttamaata myöden, joten tiet voivat olla aamulla liukkaita, varoittelee Valta.

Tiistaina sää on poutainen ja jopa aurinkoinen. Siitä huolimatta lämpöasteita ei ole paljoa luvassa. Niitä on kolmesta viiteen astetta.

– Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä maahamme saapuu sadealue. Uudemmalla kaikki tulee vetenä, mutta esimerkiksi Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla sade voi alkaa lumena tai räntänä. Lunta voi tulla sentti tai pari. Pian se kuitenkin muuttuu sielläkin vedeksi.

Keskiviikosta on tulossa sateinen päivä. Päivästä on kuitenkin tulossa lämmin, kun tuulee etelästä. Valta sanoo, että lämpötila voi kohota jopa 10 asteeseen Tamperetta ja Seinäjokea myöden.

– Lapissa sataa keskiviikkona kunnolla lunta.

Torstain ja perjantain sää näyttää tässä vaiheessa leudolta. Sateita saattaa kuitenkin silloinkin tulla niskaan, mutta aurinkokin saattaa vilahdella.

Viikonloppua kohden kuitenkin taas kylmenee.

– Silloin voi etelässäkin olla räntä- ja lumisateita. Päivällä lämpöä on pari astetta ja öisin ollaan pakkasen puolella.

Viime vuonna voimaan tulleen tieliikennelain mukaan autossa pitää olla talvirenkaat marraskuusta maaliskuuhun, jos keli sitä edellyttää. Muulloinkin talvirenkaat voi laittaa alle, kun keli tai sää sitä vaatii.