Päätoimittaja Kannala: Tampere-Pirkkalan lentokenttä pitäisi asemoida Helsinki-Vantaan kakkoskentäksi

Tampere on onnistunut pääradan kehittämisen ja mahdollisen lentokenttäradan lobbauksessa vähintäänkin tyydyttävästi, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala.

– Hanke on monien mielestä kiilannut jo selvästi Turun tunnin junan ohi. Raideyhteyden lobbaus onkin perusteltua ja relevanttia: erittäin vetovoimainen Tampere ja Tampereen seutu pitää olla nopeasti ja helposti saavutettavissa – se on niin Suomen kuin Tampereen seudun etu, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Tampere-Pirkkalan lentokentän kaupallisesta menestyksestä Kannala on toista mieltä. Hänen mukaansa sen elinvoimaisuutta "itsenäisenä kenttänä" ei ole perusteltu uskottavasti.

– Tampereella kannattaisi muuttaa strategiaa: Tampere-Pirkkalan elinvoimaa voitaisiin lobata Helsinki-Vantaan ja pääkaupunkiseudun kakkoskenttänä, Euroopan metropolikaupunkien sivukenttien tapaan. Tai sitten rakentaa tulevaisuus nopean ja tiheän junayhteyden varaan.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut