Entisestä Lastenklinikasta kuoriutui uusi sairaala – avaa ovensa ensi maanantaina

Meilahden Puistosairaala eli entinen Lastenklinikan rakennus avautuu ensimmäisille potilaille maanantaina 25. lokakuuta.

Puistosairaalassa tehdään plastiikka-, rintarauhas-, laskimo- ja leukakirurgian erikoisalojen leikkauksia. Lisäksi siellä hoidetaan yleisanestesiassa suu- ja hammassairauksien potilaita. Röntgen palvelee hammashoitoa sekä kirurgisia potilaita, jotka tarvitsevat rintarauhaskuvauksia tai magneettikuvauksia. Sairaalaan muuttavien yksiköiden joukossa on myös huuli- ja suulakihalkiokeskus Husuken poliklinikka ja Kliinisen fysiologian yksikkö.

Muuttavien yksiköiden toiminta nykyisissä tiloissa päättyy esimerkiksi Töölön sairaalassa ja Kirurgisessa sairaalassa. Aikataulutetut muutot Puistosairaalaan alkavat tällä viikolla. Viimeisten Puistosairaalaan siirtyvien yksiköiden muutot ovat marraskuun puolivälissä.

Leikkaustoiminta alkaa Puistosairaalassa heti avautumispäivänä. Samana päivänä avautuvat myös kirurginen vuodeosasto ja rintarauhaskirurgian sekä laskimokirurgian poliklinikat. Sairaalan yksiköt aloittavat toimintansa porrastetusti muuttojen edetessä.

Suun perusterveydenhoidon ilta- ja viikonloppupäivystys aloittaa tiloissa 2. marraskuuta, muuta päivystystä Puistosairaalassa ei ole.

Lastenklinikan eteläpäätyyn tehtiin laaja rakenteiden purku- ja uudistustyö, jotta aiemmin todetut laajat sisäilmaongelmat saatiin pois. Vuosina 1946 ja 1986 valmistuneen sairaalarakennuksen eteläpääty purettiin siten, että jäljelle jäivät vain runkorakenne ja suojeltu ulkokuori. Myös vuonna 2010 rakennettu laajennusosa uusittiin.

Rakentamisessa kiinnitettiin erityistä huomioita kosteuden- ja pölynhallintaan sekä tilojen jatkuvaan siivoukseen huomioiden myös näkymättömiin jäävät alakattotilat. Tilojen ilmanvaihto uusittiin kokonaan vastaamaan nykyajan sairaalan vaatimuksia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut