Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin ydinkeskustassa on kulma, jossa ravintolan nimi vaihtuu hämmästyttävän usein – nyt menestystä yrittää Ville Haapasalo

Ravintolat: Helsingin paraatipaikkaa yritetään elvyttää salamyhkäisyyden verhon takana.

Viimeksi tällä kulmalla toimi Jyrki Sukulan Sukula 40 Pop Up -ravintola. Ravintola Espan ylä- ja alakerran tilat oli loppuunmyyty 12.5.–20.6., mutta sitten se loppui, kunnes Ville Haapasalon Davai Davai toi taas valon alakertaan.

Talo tunnettiin pitkään Vanhana Apteekintalona. Sen rakennutti aikanaan apteekkari Carl Aschan. Kulmasta pääsi apteekkiin, ja Kauppatorin puolella toimi myös kuuluisa Julius Nissenin kahvila.

1970-luvulla Helsingin kaupunki osti talon ja puratti sen sekä rakensi satavuotiaasta julkisivusta kopion. Yksinkertaisesti skandaali.

Taloon tuli kaupungin omien virastojen toimistoja, kuten muihinkin lähikortteleihin. Ja ravintola.

Ravintoloitsijoina ovat olleet yhtiöt. Takaperin lukien: NoHo, Royal Ravintolat, Palace, Royal Ravintolat sekä Alkon Arctia ja ihan alkujaan Palace. Yksityistä yrittäjää kulmalla ei ole nähty sitten apteekkarin.

Palace perusti Havis Amandan jo 1973 ja Aleksander Nevskin 1986. Etelärannan yritys myi ravintolat valtiolle 1990-luvun alkupuolella, jolloin Alkon tytäryhtiö Arctia vielä laajensi toimintaansa.

Royal Ravintoloille kulman ovi avautui, kun vanha Alko-yhtiöt purettiin Suomen liittyessä EU:hun. Perheyritysvetoisen ravintolaketjun tarina tässä kesti tässä vaiheessa kymmenen vuotta.

Royal lopetti toimintansa Pohjoisesplanadilla toukokuussa 2004, kun Helsingin kiinteistölautakunta päättikin vuokrata tilat Palace Ravintoloille.

Palace Ravintolat perusti tiloihin Fishmarket-kalaravintolan ja italialaisen Sasson.

Kylillä puhutaan yhä näiden tilojen kovista vuokrista. Ne ovat kauppakeskusluokkaa, vaikka tämä Espan ja Unioninkadunristeys ei mikään kauppakeskus enää olekaan, kuten se oli sata vuotta sitten. Yhdessä vaihtotilanteessa ravintolayhtiö jopa kerskui panneensa vuokratarjouksen entistä kovemmaksi. Tapaukset ovatkin päätyneet oppikirjaesimerkiksi.

Royal Ravintolat palasi kulmalle Fishmarketin ja Sasson pyörittäjäksi 2013. Tuolloin Royal kasvoi ja kasvoi aina 35 ravintolan ryppääksi ennen kuin se fuusioitiin pörssiyhtiö Restamaxin kanssa 2018. Tästä syntyi nykyinen NoHo.

Keväällä 2019 tiloissa toimi vielä ravintola Roster. Tv:stä tuttu Kari ”Kape” Aihinen veti Rosterin tiimiä. Kumppaninaan Savoyn silloisella keittiöpäälliköllä oli Pro-gaalassa vuoden 2016 Ravintolapäällikkö/Hovimestari/Sommelier -palkinnolla palkittu Paul Hickman.

Roster toimi vajaan kolme vuotta ja kaksikko lähti yrittämään Rosterinsa kanssa Turkuun, ja Aihinen jätti myös Savoyn tehden tilaa Helena Puolakalle.

Syksyllä 2019 tuli vuoroon NoHo:n ja Financier Groupin Espa. Sen aikana ravintolatilassa toimi muun muassa maailmankuulussa Nomassa työskennelleen Toni Toivasen japanilainen pop up Aki. Viime kesänä kokkaamisen päätti siis Jyrki Sukulan pop up.

Kun Haapasalon Davai avasi alakerrassa, tyhjässä yläkerrassa jo palaveerattiin.

– Yläkerran tulevaisuudesta tullaan tiedottamaan myöhemmin, kun siitä on tiedotettavaa. Olemme käyneet läpi eri vaihtoehtoja ja valitettavasti lopullista päätöstä ravintolakonseptin suhteen ei ole tehty. Näin ollen meillä ei ole tässä vaiheessa kerrottavaa, Nohosta vastataan.

- Emme pysty tässä vaiheessa edes vahvistamaan tulevamme kyseiseen. tilaan uudella konseptilla., Nohosta lisätään.

Ruotsalaiset pienpanimot avaavat trendibaarin Helsingin ydinkeskustaan – Tukholmastakaan ei löydy vielä vastaavaa

Uusi ravintolakäytävä ammottaa tyhjyyttään Helsingin paraatipaikalla – mainostelineet tukkivat sisäänkäynnin: "Ainoa tapa kertoa, mitä täällä on"

Ville Haapasalo avaa uuden ravintolan Helsinkiin – jos tilaat vodkaa, muista tämä sääntö