Helsinkiläiset eivät nyt kursaile leffalippujen hintojen suhteen – Ville kävi elokuvissa viimeksi vuonna 2006: "Bond pitää nähdä, maksoi mitä maksoi..."

Elokuvat: Koronan hellitettyä elokuvayleisö ei piittaa lippujen hinnoista.

Kati Jokinen ja Ville Parkkinen kävivät perjantaina Triplan Bio Rexissä katsomassa uusimman James Bond -elokuvan. Parkkiselle käynti elokuvissa oli ensimmäinen viiteentoista vuoteen. Päivi Tuovinen
Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Kouvolalainen Ville Parkkinen teki viime perjantaina kauppakeskus Triplassa lähes henkilökohtaista historiaa. Hän intoutui Kati Jokisen kanssa katsomaan Bio Rexissä pyörivän elokuvan 007 No Time to Die.

– Taitaa olla ainakin viisitoista vuotta aikaa siitä, kun viimeksi elokuvissa olen ollut. Tultiin hotellimatkalle Helsinkiin ja ajateltiin ihan ex tempore käydä katsomassa myös uusin Bond, maksoi mitä maksoi, Parkkinen naurahtaa.

Lokakuun alussa ensi-iltansa saanut James Bond -elokuva on muutamassa viikossa kerännyt ennätysyleisön.

Kati Jokinen on puolestaan käynyt katsomassa elokuvia lasten kanssa keskimäärin kerran vuodessa.

Lapsiperheen leffakäynnin hinta tuplaantuu kun herkut ostaa teatterista – alan toimija puolustaa eväskieltoa: "Ilman oheismyyntiä lippu olisi vieläkin kalliimpi"

Hän osti saliin mukaan laatikollisen nachoja. Finnkinon teattereissa oleva kielto syödä salissa omia eväitä saa Parkkiselta ja Jokiselta hyväksynnän.

– Kyllä sen ymmärtää, sillä viime kädessähän siinä on kyse yrittäjän edusta, Parkkinen tuumii.

Sopiva paikka merkitsee enemmän kuin lipunhinta.

Kippis ja kulaus! Alkoholijuomien tarjoilu jakaa elokuvayleisön mielipiteitä. Toiset eivät juomista piittaa, mutta toisille ne ovat osa leffanautintoa. Päivi Tuovinen

Bio Rexissä oli perjantaina myös muita Bond-faneja, esimerkiksi Tarja ja Janne Mähönen.

– Arvoimme Sellon ja Triplan teattereiden välillä ja Triplan Bio Rex sopi meille paremmin, Janne Mähönen kertoo.

– Me käymme elokuvissa ehkä muutaman kerran vuodessa, joten lippujen hinnalla ei ole niin väliä, Tarja Mähönen tunnustaa.

– Enemmänkin merkitsee sopiva paikka kuin lipunhinta.

Pariskunta ei näe eroa esimerkiksi eri teatteriketjujen tarjonnan välillä.

– Ainoastaan se merkitsee, onko teatteri siisti vai tunkkainen, mutta en tässäkään ole pannut merkille eroa eri ketjujen välillä. Triplan Bio Rex on hyvä, vaikka ennenhän tämä oli Cinamonin teatteri, Bond-fani Janne Mähönen muistelee.

Virolaisketju Cinamon toimi Triplassa vain muutamia kuukausia.

Myös vallilalainen Meri Aicha on Bond-elokuvien ystävä.

– Kun olen nähnyt tämän uusimman elokuvan, sitten olen nähnyt jokaisen Bondin. Eihän näitä voi jättää katsomatta, Aicha tunnustaa.

– Lipunhinnoilla ei ole minulle kovin suurta väliä, varsinkaan, jos hintaeroa on vain pari euroa. Ennemminkin teatterin sijainti ratkaisee.

Keskustan viimeinenkin Filmtown lopettaa, mutta kaksi sinnittelee vielä Helsingissä – toimitusjohtaja paljastaa: tämä on tulevaisuuden brändinimi

Aicha ei myöskään valitse elokuvia sen mukaan, ovatko ne kotimaista vaiko ulkomaista tuotantoa.

– Aihe ja juoni on ratkaisevia, ei elokuvien valmistusmaa, Aicha pohtii.

Häntä ei houkuttele yleistynyt tapa syödä elokuvissa runsaasti.

– Minä en välitä syödä pizzaa tuolla salin puolella, koska se elokuvahan täällä on pääasia. Toisaalta esimerkiksi Rivierassa on tarjolla viiniä ja olutta ja se varmasti vetää puoleensa juomatarjoilusta pitäviä katsojia.

Bio Rexin saleista kaksi on anniskelusaleja, jonne pääsevät vain täysi-ikäiset. Niihin on mahdollista ostaa viiniä, olutta, siideriä ja shampanjaa.

Valoa tunnelin päässä. Koronarajoitusten hellitettyä yleisö alkaa palata takaisin elokuvateattereihin. Päivi Tuovinen

Tapsaksi itseään kutsuva mies vertaili perjantaina Bio Rexin elokuvatarjontaa.

– Minulla on eläkeläisalennus, joten se innostaa lähtemään elokuviin. Pidän draamoista ja dokumenteista, mutta alkuperämaalla ei ole väliä, Länsi-Pasilassa asuva Tapsa kertoo.

Alkoholijuomien salliminen elokuvasalissa ei ole hänelle uusi asia, sillä ensimmäisen kerran hän nautti niistä elokuvissa jo 1970-luvulla.

– Sellainen oli mahdollista laivalla, ja se tuntui mukavalta. Tosin popcornit ovat suosikkejani, Tapsa vakuuttaa.

Esimerkkejä lippuhinnoista

Ero jopa 10 euroa

Helsingin elokuvateattereiden lipunhinnoissa on suuria eroja.

007 No Time to Die: Finnkino Itis 16,40–21,40 euroa; Finnkino Maxim, Kinopalatsi ja Tennispalatsi 16,40 euroa; Bio Tex Tripla 13,30 euroa; Cinamon Redi 11–11,50 euroa.

Pertsa & Kilu: Finnkino Itis ja Tennispalatsi 12,50/8,75 (lastenlippu) euroa; Bio Rex Tripla 11,40/9,50 euroa; Cinamon Redi 9,50/7,00 euroa.

Ainbo: Finnkino Tennispalatsi 12,50/8,75 euroa; Bio Rex Tripla 11,40/9,50 euroa; Cinamon Redi 9,50/7,00 euroa.

HU vertaili 007-elokuvan iltanäytöksiä sekä Pertsa&Kilu ja Ainbo-elokuvien päivänäytösten hintoja. Hinnat on kerätty 20.10.-näytöksistä.

Finnkino Itiksen korkein hinta on Imax-salista.

Facebookissa kiertää vakuuttava huijausviesti Finnkinon nimissä – Näin tiedät, tuleeko viesti oikeasti Finnkinolta

Jo 7 ravintolaa lopettanut Redissä tänä vuonna – näin jättiremontti sekoittaa kauppakeskusta

Markus keräsi yli 400 peliä ja perusti Helsinkiin uskomattoman pelihallin – nyt sen tulevaisuus on uhattuna: "Vähän liian kovat panokset"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut