Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KHO ratkaisi Meilahden talojupakan – Anni Sinnemäki ei ollut esteellinen, eikä hänen puolueettomuutensa vaarantunut

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) ei ole niin läheinen näyttelijä Pihla Viitalan kanssa, että tämä olisi aiheuttanut esteellisyyden käsitellä asemakaavan muutosta Meilahdessa, on korkein hallinto-oikeus linjannut.

Valitusten mukaan Sinnemäki olisi tehtävässään vaikuttanut ystävänsä talon poikkeamislupapäätökseen Meilahdessa.

Korkein hallinto-oikeus totesi, että ollakseen erityisen läheinen henkilö, henkilöllä tulisi yleensä olla vastaava sija kuin perheenjäsenellä tai muilla lähisukulaisilla.

Sinnemäen antaman selvityksen mukaan hän ei pitänyt kyseistä henkilöä läheisenä ystävänään vaan osana laajaa tuttavapiiriään. He olivat tavanneet noin kerran vuodessa tai harvemmin.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kysymys ei ollut niin läheisestä ystävyydestä, että se olisi tehnyt Sinnemäen esteelliseksi asemakaavan muutosta käsiteltäessä. Asemakaavassa oli muun ohella osoitettu aikaisemman lainvoimaisen poikkeamispäätöksen mukainen rakennusoikeus eräälle kiinteistölle.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, ettei Sinnemäen puolueettomuus ole vaarantunut ja pysytti hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen valitusten hylkäämisestä.

Yle kertoi tammikuussa, että Pihla Viitala vanhempineen sai poikkeamisluvalla rakentaa Meilahden huvila-alueelle vanhan ulkorakennuksen paikalle uuden paritalon. Jo aiemmin osa alueen asukkaista oli kokenut, että kaupunki tekee esimerkiksi poikkeamispäätöksiä alueella epätasa-arvoisesti.