Presidentti Niinistö IS:lle: "Rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja"

Presidentti Sauli Niinistö on huolissaan Suomen koronatilanteesta. Arkisto/Kai Sinervo

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo Ilta-Sanomien (IS) haastattelussa olevansa huolestunut maamme koronatilanteesta. Vaikka rajoitukset on poistettu, suhtautuminen koronaan ei saisi Niinistön mukaan löystyä.

– Syntyi ehkä kuva, että tilanne on liki kokonaan ohi – ja niinhän se ei ole. Suosittelen kaikille edelleen järkevää varovaisuutta, joka ei välttämättä elämää rajoita, Niinistö sanoo haastattelussa IS:lle.

Niinistö on aiemmin puhunut rokottamisen puolesta, josta hän on saanut vastakkaista palautetta.

– Rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja.

Haastattelussa Niinistö kertoo, että koronapassia on hänelle itselleenkin suoraan kritisoitu. Hän ei kuitenkaan usko, että koronapassi suorastaan jakaa kansaa.

– Minusta passittomien pitää ymmärtää, että passilla on selkeä tavoite – suojata asiakkaita. Koronapassin kiistäminen sillä perusteella, että ei itse halua passia, ei ole kovin perusteltua, Niinistö huomauttaa.

Kun tartuntojen määrä on ollut kasvussa ja rajoitukset poistuneet, aiheuttaa se Niinistön mukaan kysymysmerkkejä.

– Tarkoitan lisääntyvää tartuntojen määrää, Niinistö pohtii haastattelussa tautitilannetta ja etätöiden mahdollista jatkumista.

Viime viikolla presidentti altistui koronavirukselle holokaustifoorumissa Malmössä. Hän määräsi itselleen omaehtoisen karanteenin testitulosta odotellessaan. Kaksi rokotetta ottaneena hän ei saanut koronatartuntaa.

Presidentti Sauli Niinistö altistui koronavirukselle – Tapaaminen Viron presidentin kanssa peruttu

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut